Foto: AFP/Scanpix/LETA
Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins pirmdienu Krievijas galvaspilsētā, kurai tuvojas algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki, pasludinājis par brīvdienu, atzīstot, ka situācija ir sarežģīta.

"Cienījamie pilsētnieki, Maskavā ir izsludināts pretterorisma operācijas režīms. Situācija ir sarežģīta," teikts mēra paziņojumā.

"Lai pēc iespējas samazinātu riskus, esmu (..) nolēmis pasludināt pirmdienu par brīvdienu," norādījis Sobjaņins.

Viņš piebildis, ka brīvdiena nebūs varas iestāžu, nepārtraukta cikla uzņēmumu, militāri rūpnieciskā kompleksa un pilsētas dienestu darbiniekiem.

Sobjaņins arī lūdzis atturēties no braucieniem pa pilsētu, brīdinot, ka var tikt slēgtas atsevišķas ielas vai kvartāli.

Mērs arī atcēlis visus pilsētā paredzētos masu pasākumus.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas izlūkdienests iepriekš informēja, ka Maskavā sestdien notiek militāra sagatavošanās, lai varētu pretoties "Vagner" vienībām.

"Maskava šobrīd ir praktiski izolēta ar policijas un militāro vienību spēkiem. Katrā krustojumā un uz pilsētas robežām ir pastiprinātas patruļas," teikts izlūkdienesta ziņojumā.

Tajā sacīts, ka pa pilsētu pārvietojas liels skaits nemarķētu autobusu, kuros ir bruņoti cilvēki.

Starpreģionālā pasažieru satiksme, kā arī kravu un pasta satiksme ir apturēta, vēsta izlūkdienests.

"Gandrīz pilnībā slēgts satiksmei federālais autoceļš M-4 "Dona" Maskava - Voroņeža - Rostova pie Donas - Krasnodara - Novorosijska, un visas joslas ir atbrīvotas militārajiem un kravas transportlīdzekļiem. Pie visām nobrauktuvēm no šīs šosejas ir izveidoti bruņoti kontrolpunkti," teikts ziņojumā.

"Visa militārā tehnika, kas līdz šim atradās rezervē un pierobežas reģionos, tiek nogādāta Maskavā," piebildusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!