Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase pirmdien mačā ar Kanādu nedomā taupīt spēkus, taču vienība paturēs prātā, ka otrdien to gaida izšķirošā cīņa par vietu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pret mājinieci Dāniju, žurnālistiem pirmdien sacīja valstsvienības galvenā trenera palīgs Žaks Klutjē.

Latvijas hokejisti pirmdien Herningā pasaules čempionāta mačā tiksies ar zvaigžņoto Kanādu. Abu komandu cīņa sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika.

Klutjē norādīja, ka Latvija pret Kanādu nedomā taupīt spēkus.

"Spēlēsim uz pilnu jaudu. Nevar pusi spēles aizvadīt ar pusspēku, jo tas var novest pie nepatikšanām. Protams, mēs atceramies, cik svarīga spēle būs rīt ar Dāniju, tādēļ šovakar mums mačs ar Kanādu jāpabeidz uz labas nots, lai būtu gatavi rītdienai," sacīja treneris.

Latvijas un Dānijas mača uzvarētāja nopelnīs ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, bet zaudētājiem turnīrs būs beidzies.

"Pēdējos mačos mēs labi esam spēlējuši aizsardzībā, jo īpaši mačā pret Vāciju, nedodot viņiem iespējas. Bija labs vārtsarga darbs, kas kopā ļāva tikt pie uzvarām. Tomēr nākamajai pretiniecei Kanādai ir daudz dažādu ieroču, tāpēc mums labi jāspēlē gan ar, gan bez ripas," norādīja Klutjē.

Viņš arī piebilda, ka Latvijas izlase pirms spēles ar Kanādu aizpildīs pēdējo brīvo vakanci pieteikumā. Klutjē vēl nemācēja teikt, vai sastāvā tiks pieteikts aizsargs Edgars Siksna, vai uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, jo gala lēmumu pēcpusdienā pieņems izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

"Pret Kanādu mums nepieciešamas četras pilnas uzbrucēju maiņas un seši aizsargi, jo pretinieki ir ļoti ātri," atzina Klutjē.

Latvijas izlase vēl cer, ka šajā turnīrā spēlēt varēs aizsargs Uvis Balinskis, kurš sestdien mačā pret Vāciju saņēma sitienu pa galvu, līdz ar to viņam ir smadzeņu satricinājuma simptomi.

"Mēs ceram, ka viņš vēl šajā turnīrā spēlēs," Klutjē bija optimistisks.

Svētdien lielākajai daļai Latvijas izlases hokejistu bija brīvdiena, pirmā teju mēneša laikā, kas nākusi tieši laikā.

"Brīvdiena bija ļoti svarīga, jo spēlētāji varēja "uzpildīt degvielu", jo īpaši tie, kam līdz šim bijusi lielākā slodze," sacīja Klutjē.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar 16 punktiem sešās spēlēs ir ASV, kam ar 13 punktiem seko Somija. 11 punktus sešos mačos guvusi Dānija, bet ceturtā ar desmit punktiem piecās cīņās ir Kanāda. Pirmajam četriniekam ar deviņiem punktiem piecos mačos seko Latvija, kamēr Vācija un Norvēģija tikušas attiecīgi pie septiņiem un trim punktiem sešās spēlēs. Savukārt Dienvidkoreja visās sešās spēlēs zaudējusi pamatlaikā un pie punktiem nav tikusi.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!