Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase savā sestajā 2018. gada pasaules čempionāta B grupas spēlē pirmdien ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās zvaigžņotajai Kanādas valstsvienībai.

Kanādiešiem izdevās gūt ātrus vārtus, kad spēles trešajā minūtē Antonijs Bovijē pirmais pamanīja, ka Gudļevskis nav piespiedis ripu kājsargos, izķimerēja to un iesita vārtos. Pēc šīs epizodes kanādieši nedaudz nomierinājās, savukārt Latvijas komandas spēle uzlabojās ar katru minūti.

Pēc pirmajām spēles minūtēm, kurās pārliecinoši dominēja Kanāda, pārējā laikā Latvijas izlase demonstrēja pārliecinošu un teicamu spēli kā uzbrukumā, tā aizsardzībā un bija tuvāk uzvarai nekā zvaigžņotā Kanādas komanda.

Īpaši teicamu sniegumu mūsu komanda demonstrēja otrajā periodā, kad pārliecinoši tika apturēti Kanādas izlases uzbrukumi, jo izcili vārtos darbojās Kristers Gudļevskis, bet kanādieši bija spiesti kļūdīties. Diemžēl abus nopelnītos vairākumus Latvijas izlasei realizēt neizdevās. Savukārt neatlaidīgie uzbrukumi atmaksājās trešā perioda otrajā minūtē, kad Kristians Rubīns izlīdzināja rezultātu – 1:1. 20 gadus vecajam aizsargam tie bija pirmie vārti izlasē un čempionātā.

Trešajā trešdaļā Latvijas izlase izturēja arī divus skaitliskos mazākumus, un uz spēles pamatlaika beigām Kanādas izlases uzbrukumi jau kļuva nepārejoši, bet lielisks vārtos turpināja būt Gudļevskis. Sajūtot, ka izdosies Kanādai atņemt vismaz vienu punktu, Latvijas izlase ļoti gudri nospēlēja pēdējās pamatlaika minūtes un nosargāja neizšķirtu.

Pagarinājumā, spēlējot formātā trīs pret trīs, Latvijas komandai neizdevās ilgi pretoties meistarīgajiem kanādiešiem, un komandas kapteinis Konors Makdeivids, kāpēc tiek saukts par lielāko zvaigzni Kanādas izlasē. Viņš uzvaras vārtus guva pagarinājuma 46. sekundē.

Plašāku spēles notikumu aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā.

$duelID=987;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!