Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase sestdien pasaules hokeja čempionāta B grupas piektajā spēlē ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja pēdējo gadu principiālāko pretinieci Vāciju, turpinot cīņu par vietu ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases labā vārtus guva Ronalds Ķēniņš, Guntis Galviņš un Andris Džeriņš, bet vārtsargs Elvis Merzļikins atvairīja 33 no 34 metieniem. Vācijas izlasē vienīgos vārtus guva Dominiks Kahuns.

Jau ar pirmajām spēles minūtēm abas komandas demonstrēja līdzvērtīgu sniegumu, abām izveidojot momentus pie vārtiem un veidojot uzbrukumus, un arī rezultāts likumsakarīgs – 0:0.

Mača rezultāts tika atklāts otrā perioda beigās, kad Ronalds Ķēniņš guva vārtus, kas noteikti pretendē uz vietu dienas skaistāko vārtu izlasē.

Aukstu dušu Vācijas izlase saņēma trešā perioda sākumā, kad 15. sekundē Guntis Galviņš divkāršoja Latvijas izlases pārsvaru. Vēl pēc septiņām minūtēm Andris Džeriņš teicami nospēlēja vārtu priekšā un panāca jau 3:0.

Uzreiz pēc trešo vārtu zaudējuma vācieši vienus vārtus atguva, kas lika moblizēties arī Latvijas spēlētājiem un disciplinēti spēlēt, lai noturētu uzvaru.

Pamatlaika beigās Latvijas izlasei izdevās izturēt vien mazākumu, pēc tam Vācijas izlase nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču mūsējiem izdevās noturēt sev labvēlīgo divu vārtu pārsvaru, un trešo reizi Dānijā skanēja Latvijas himna.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā.

$duelID=963;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!