Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase trešdien mačā pret Šveici centīsies gūt pirmo uzvaru Čehijā notiekošajā pasaules čempionātā.

A apakšgrupas ceturtās kārtas mačs "O2" arēnā Prāgā sāksies plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar "Best4Sport" 30 minūtes pirms mača un spēles gaitā piedāvās hokeja ekspertu studijas video tiešraidi no "Olybet Sports bar" fanu telts pie Kongresa nama. Šodien ekspertu lomā iejutīsies ar Šveices hokeju saistīti sportisti - Šveices otrās līgas hokeja komandas "Thurgau" spēlētājs Toms Andersons un Austrijas augstākās līgas komandas "Grazz 99" spēlētājs Zintis Žuševics. Spēles laikā portāls "Delfi" piedāvās teksta tiešraidi, kurā lasītāji varēs nobalsot par savu spēles zvaigzni.

Kā zināms, šī gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē Latvija ar 1:6 piekāpās olimpiskajai čempionei Kanādai, bet sestdien ar 2:4 atzina mājinieces Čehijas pārākumu. Savukārt pasaules čempionāta trešajā spēlē Latvija pirmdien ar 1:8 kapitulēja Zviedrijas priekšā. Tikmēr šveicieši pirmajā čempionāta cīņā sestdien pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 zaudēja Austrijas valstsvienībai, bet svētdien ar 3:1 pieveica Francijas hokejistus. Turpinājumā otrdien Šveice sīvā cīņā ar 1:0 pārspēja Vācijas hokejistus.

Pērn pasaules čempionātu Šveice noslēdza vienu vietu augstāk par Latviju - desmitajā pozīcijā, uzvarot trīs no septiņām spēlēm, tai skaitā pret Latviju, un vienu reizi piekāpjoties pēcspēles metienu sērijā, cīnoties pret spēcīgo Somijas izlasi. Šveice pērn piedalījusies arī Soču olimpiskajās spēlēs. Apakšgrupu turnīrā Šveices hokejisti piekāpās tikai Zviedrijai, uzvarot Čehijas un arī Latvijas izlases, kas piedzīvoja zaudējumus visās apakšgrupas spēlēs.

Savukārt izslēgšanas spēlēs Šveice un Latvija bija mainītās lomās, jo pirmajā kārtā savstarpējā mačā ar 3:1 triumfēja Latvijas hokejisti, tādējādi revanšējoties par pirmīt piedzīvoto zaudējumu. Tiesa, nākamajā kārtā Latvijas izlase sīvā cīņā ar 1:2 piekāpās tā gada olimpiskajiem čempioniem kanādiešiem.

No šim turnīram pieteiktajiem Šveices hokejistiem, 11 spēlētāji piedalījušies pērnā gada pasaules čempionātā, un 11 hokejisti cīnījušies Soču Olimpiādē.

A apakšgrupas mačā trešdien cīnīsies arī abas līderes - Kanādas un Zviedrijas valstsvienības. Savukārt B apakšgrupā šodien pasaules čempioni krievi spēkosies ar Dāniju, bet Slovākija tiksies ar Norvēģijas valstsvienību. Nākamo cīņu Latvijas izlase šajā pasaules čempionātā aizvadīs piektdien, kad tiksies ar Vāciju, bet pēc tam gaidāmas cīņas ar Austriju un Franciju.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Kanāda, bet punkts mazāk ir Zviedrijas rēķinā. Tikmēr Šveice tikusi pie septiņiem punktiem trīs spēlēs, bet ceturtajā vietā ar četriem punktiem atrodas Čehija. Trīs punkti un piektā vieta apakšgrupā ir Vācijai, bet sestā ir Francija. Septītajā vietā ar diviem punktiem ir Austrija, bet bez punktiem cīnās Latvija.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Ervīns Muštukovs (Olborgas "Pirates", Dānija), Edgars Masaļskis ("Ambri-Piotta", Šveice), Jānis Kalniņš (Dunaūjvārošas "Acelbikak", Ungārija);

aizsargi - Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Māris Jass (Znojmo "Orli", Čehija), Maksims Širokovs (Martiņī "Red Ice", Šveice), Guntis Galviņš (Bolcāno "Foxes", Itālija), Toms Andersons (Trenčīnas "Dukla", Slovākija);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols ("Rīga"), Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis (visi - Rīgas "Dinamo"), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Lauris Bajaruns (Hersholmas "Rungsted", Dānija), Jānis Sprukts ("Fribourg-Gotteron", Šveice), Armands Bērziņš (Bruniko "Val Pusteria", Itālija), Kaspars Daugaviņš (Maskavas "Dinamo", Krievija), Ņikita Jevpalovs (Blēnvilas-Buābriānas "Armada", Kanāda).

Šveices hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

vārtsargi - Reto Berra (Kolorado "Avalanche", NHL), Leonardo Dženoni ("Davos", Šveice); Daniels Mancato ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Patriks Gērings (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Timo Helblings ("Fribourg-Gotteron", Šveice), Marks Štraits (Filadelfijas "Flyers", NHL), Dīns Kukans ("Lulea", Zviedrija), Ēriks Blums ("Bern", Šveice), Robins Grosmans ("Zug", Šveice), Romēns Josi (Nešvilas "Predators", NHL);

uzbrucēji - Dino Vīzers, Andrēass Ambīls (abi - "Davos"), Moriss Trakslers, Reto Šēpi (abi - "ZSC Lions"), Kevins Fiala ("Predators"), Simons Bodenmans, Matiass Bībers, Deniss Holenšteins (visi - Klotenes "Flyers", Šveice), Reto Zuri ("Zug"), Kevins Romī, Almonds Kodī (abi - Ženēvas "Servette", Šveice), Džūlians Volkers, Damjēns Bruners (abi - "Lugano").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!