Foto: LETA
Latvijas izlases hokejisti, kuri šāgada pasaules čempionātā izcīnīja astoto vietu, dzimtenē neatgriezīsies ar vienu reisu, bet nelielās grupiņās un dažādos laikos, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā ziņojām, Latvijas izlase ceturtdien pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 2:3 aizraujošā cīņā piekāpās Zviedrijai, noslēdzot dalību turnīrā ar izcīnītu astoto vietu.

Atgriešanās Latvijā komandai nebūs vienkopus. Uzbrucējs Vitālijs Pavlovs un vārtsargs Kristers Gudļevskis uz Latviju devās jau agrā piektdienas rītā, vēlāk atsevišķi izlidoja arī brāļi Roberts un Rihards Bukarti, kā arī aizsargs Edgars Siksna, kuriem reiss no Kopenhāgenas būs caur Somijas galvaspilsētu Helsinkiem.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) aģentūrai LETA vēl nemācēja atbildēt, kad un cikos lidos citi hokejisti, bet sagaidāms, ka liela daļa to darīs piektdienas vakarā.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009. gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!