Foto: F64

Dienu pēc gūtās uzvaras pār pasaules vicečempioniem slovākiem Latvijas hokeja izlase ledus treniņu aizvadīja izteikti pacilātā noskaņojumā, gatavojoties agresīvai Vācijas valstsvienības pretspēlei abu gaidāmajā sestdienas mačā.

Piektdienas treniņā uz ledus devās visi izlases spēlētāji, izņemot savainoto aizsargu Georgiju Pujacu. Kamēr izlases galvenais treneris Teds Nolans cer uz aizsarga atgriešanos ierindā, komandas ārsts Jānis Kvēps izteicās, ka reāla pamata šādām cerībām neesot.

Tādējādi pašlaik izlases rīcībā ir septiņi aizsargi, turklāt Agris Saviels ceturtdienas maču pret Slovākiju izlaida plaukstas locītavas savainojuma dēļ. Piektdienas treniņā viņš devās uz ledus, bet vienā no epizodēm pēc saskares ar Edgaru Masaļski spēcīgi sasita muguru.

Kvēps uzskata, ka sāpošā plaukstas locītava nerada reālus draudus Saviela nespēlēšanai čempionāta turpinājumā, bet sasistā mugura gan jau tikšos ātri apārstēta.

Tāpat uz ledus piektdien bija ceturtdienas maču izlaidušais uzbrucējs Gints Meija, kuram joprojām par sevi liek manīt savainotais cirksnis.

Komanda stundu ilgo treniņu aizvadīja ļoti brīvā gaisotnē, vairākiem spēlētājiem, ieskaitot Jāni Spruktu un Lauri Dārziņu, ledu pametot jau pēc 25 minūtēm. Hokejisti bieži dalījās ar dažādiem jokiem un centās viens otru izāzēt.

Izlases treneris Artūrs Irbe žurnālistiem izcēla, ka mačā pret Vāciju jāgatavojas ļoti agresīvai pretspēlei. Vācijas hokejisti ir augumā raženi un fiziski ļoti spēcīgi, bet viņu agresīvais spēles stils bieži vien robežojas ar provokācijām, tāpēc komandai jābūt tam gatavai.

Irbe uzskata, ka Latvijas, Slovākijas, Vācijas un Francijas izlases pašlaik cīņā par iespējami labāku vietu turnīra tabulā atrodas salīdzinoši līdzīgās pozīcijās, bet gūtā uzvara pār slovākiem Latvijas komandai noteikti dos papildus pārliecību par saviem spēkiem.

Tāpat Irbe pauda gandarījumu par jaunā vārtsarga Kristera Gudļevska debiju ceturtdienas spēlē pret slovākiem, neslēpjot, ka treneru korpusam vārtsarga izvēlē nāksies pieņemt ļoti nopietnus lēmumus. Kā galveno Irbe izcēla to, ka Gudļevskis izlasē debitējis ar uzvaru, piebilstot, ka viss spēlētāju kolektīvs, ieskaitot Masaļski, ļoti atbalstījis vārtsargu un kopīgiem spēkiem palīdzējis viņam tikt galā ar atbildīgo uzdevumu.

Latvijas un Vācijas izlases piektajā turnīra spēlē sestdien savā starpā tiksies plkst.20.15.

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā tagad aizvadītas četras pilnas spēļu kārtas un pa deviņiem punktiem ir Krievijas un ASV izlasēm. Par punktu mazāk ir Somijai, bet pa sešiem punktiem izcīnījušas Francija un Slovākija. Četri punkti ir Vācijas kontā, bet pie trim punktiem tikušas Austrija un Latvija.

Pēdējās divas spēles Latvijas izlasei 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!