Foto: F64
Latvijas hokejisti 2012. gada pasaules čempionātā (PČ) finišēs vismaz desmitajā vietā, kļuvis skaidrs pēc otrdien notikušās spēles, kurā Čehija ar 8:1 uzvarēja Vāciju.

Aprēķini liecina, ka Latvija pasaules rangā, kas tiks publicēts pēc pasaules čempionāta, ieņems 11. vietu un ar to nodrošinās tiesības nākamā gada februārī rīkot vienu no trim 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Uzreiz olimpiskajām spēlēm kvalificējas deviņas labākās komandas rangā, bet trīs nākamās varēs izmantot sava laukuma priekšrocības rīkojot kvalifikācijas turnīrus.

Vācijai pēc septiņām spēlēm S grupā paliek seši punkti, tikpat cik pirms vakara spēles plkst. 21.15 pret Zviedriju ir Latvijai, kam pēdējā spēle vēl jāaizvada. Vācija, kas ieņems sesto vietu, grupā vairs nevar apsteigt Latviju, kas izcīnījusi uzvaru savstarpējā spēlē. Septītajā vietā grupā finišē Dānija, bet astotajā - Itālija.

Helsinku grupā piekto vietu nodrošinājusi Francija, jo to vairs nevar panākt un apsteigt Šveice, jo zaudēja savstarpējā spēlē. Tā kā H grupā piektajā vietā esošajai Francijai ir deviņi punkti, bet S grupā piektajā vietā esošajai Latvijai - seši, tad Francija kopvērtējumā būs augstāk nekā Latvija, ieņemot devīto vietu.

Čehija ar šo uzvaru ieguva trešo vietu grupā. Pirmo vietu jau agrāk bija nodrošinājusi Krievija, kas atstāja otrajā vietā turnīra saimnieci Zviedriju. Norvēģija ieguva ceturto vietu.

Stokholmā ceturtdien ceturtdaļfinālā spēlēs Krievija pret Norvēģiju un Zviedrija pret Čehiju. Savukārt ceturtdaļfināla pāri Helsinku grupā un vietu sadalījums pēc priekšsacīkstēm būs zināmi pēc ASV un Šveices spēles, kas sāksies plkst. 20.15.

Pēc ceturtdaļfināla divas uzvarētāju komandas no Stokholmas pārbrauks uz Helsinkiem, kur tās sagaidīs divas labākās vienības no Somijas galvaspilsētā spēlējošajām, bet sestdien un svētdien notiks pusfināli kā arī spēles par medaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!