Foto: F64
Latvijas hokeja izlase otrdien 2022. gada pasaules čempionāta B apakšgrupas septītajā spēlē ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās Zviedrijai, zaudējot cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlasei, lai saglabātu izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, vajadzēja uzvarēt pamatlaikā, kā arī cerēt uz Norvēģijas uzvaru pār ASV. Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēdza B apakšgrupas piektajā pozīcijā, septiņās spēlēs izcīnot astoņus punktus. Savukārt Zviedrija ar šo uzvaru nodrošināja sev vismaz otro vietu grupā.

Latvijas un Zviedrijas izlašu duelis iesākās diezgan līdzīgā cīņā, abām komandām apmainoties ar uzbrukumiem. Pēc pāris minūtēm zviedri jau sāka izdarīt lielāku spiedienu, kuru Latvija atvairīja. Spēles 15. minūtē Latvija ieguva iespēju spēlēt vairākumā, kas ļāva iegūt iniciatīvu un trešdaļu noslēgt ar nelielu pārsvaru.

Otrajā trešdaļā arī pirmajās minūtēs cīņa bija līdzīga, bet 26. minūtē Ēriks Gustafsons raidīja ripu gar vārtu priekšu, un tā pēc diviem rikošetiem trāpīja pa vārtu stabu. Latvijas hokejistiem turpinājumā neizdevās realizēt vēl vienu vairākumu, bet 35. minūtē Artūrs Kulda atstāja Latviju mazākumā pēc Rasmusa Apslunda nogāšanas. Zviedri realizēja vairākumu 41 sekundes laikā, kad precīzu metienu no aizsega izdarīja Viljams Nīlanders.


Brīdi pēc tam Jānis Jaks trāpīja pa vārtu stabu, bet trešdaļas noslēgumā komandas apmainījās ar noraidījumiem.

Trešajā trešdaļā Latvijas izlase izturēja pretinieku uzbrukumus, bet pamatlaika izskaņā paši veidoja bīstamus uzbrukumus. Pretinieku vārtsargu Linus Ulmarku tā arī pārspēt neizdevās.

Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Artūrs Šilovs, kurš 34 no 35 pretinieku metieniem. Latvija pa vārtiem meta 21 reizi.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!