Foto: F64
Latvijas hokeja izlase savā otrajā pasaules čempionāta spēlē Ķelnē, pateicoties skaitliskajā vairākumā gūtajiem vārtiem, ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) pārspēja Slovākijas valstsvienību, izcīnot otro uzvaru divās spēlēs.

Tā ir pirmā reize, kad Latvija pasaules čempionātu iesākusi ar divām uzvarām. Jau vēstīts, ka pasaules čempionāta pirmajā mačā Latvijas izlase ar 3:0 pieveica Dānijas valstsvienību. Latvijai tagad pirmdien ir brīvdiena, bet otrdien, 9. maijā, jātiekas ar divus zaudējumus piedzīvojušo Itāliju. $duelID=603;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Latvijas izlase lieliski iesāka maču, daudz agresīvāk uzbrūkot un izveidojot vairākus momentus. Spēles septītajā minūtē pēc slovāka rupjības pret Uvi Balinski Latvija ieguva piecu minūšu vairākumu, bet vēl pēc brīža lielo vairākumu. Divu vīru pārsvaru Latvija nerealizēja, bet turpinājumā parasto vairākumu kuriozi realizēja Jānis Sprukts - viņa metienu centās bloķēt slovāki, bet ripa uzspurdza gaisā un pārlidoja pāri slovāku vārtsargam Janam Laco.

Pēc šī vārtu guvuma Slovākija pārņēma iniciatīvu un diktēja notikumus laukumā, bet Latvija izturēja pretinieku spiedienu. Nervozā cīņā Latvija otrajā periodā vēlreiz realizēja vairākumu: pēc brāļu Roberta un Riharda Bukarta saspēles vārtu priekšā precīzs bija Zemgus Girgensons.

Saspringtā, brīžiem nokaitētā gaisotnē slovākiem izdevā saasināt cīņu trešā perioda vidū, kad vairākumu realizēja Mihels Miklīks Tādējādi pārtrūka Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina "sausā" sērija - Latvijas jaunais "mūris" nebija sarūgtināts 109 minūtes un deviņas sekundes!

Mirkli vēlāk Slovākijas rindās sodu saņēma komandas kapteinis Vladimirs Draveckis, kas izrādījās liktenīgs slovākiem. Vairākumā pēc Oskara Cibuļska metiena pirmais pie ripas bija Andris Džeriņš, atjaunojot Latvijai divu vārtu pārsvaru.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām slovāki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, centās samazināt rezultāta starpību un saasināt cīņas gaitu, tomēr Latvijas izlases aizsardzība un Merzļikins apturēja visus pretinieku centienus.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!