Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase savā otrajā spēlē pasaules čempionātā sestdien, 7. maijā, tikās ar Čehijas valstsvienību un sagādāja vēl vienu pārsteigumu, atņemot punktu arī A grupas līderiem un piedzīvojot zaudējumu tikai pēcspēles metienos. Spēle noslēdzās ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 0:0, 1:0) Čehijas labā.

Mača sākumā čehiem izdevās uzspiest savu spēles tempu un ātri gūt vārtus. Jau septītajā minūtē pēc diviem precīziem Tomāša Plekaņeca raidījumiem rezultāts bija 2:0 čehu labā, taču spēles turpinājumā Latvijas izlase spēja saņemties un radīt čehiem cienījamu pretsparu.

Aktīvā mūsējo spēle ļāva pabeigt otro periodu kā uzvarētājiem - Roberts Bukarts guva vienīgos vārtus šajā trešdaļā, samazinot Čehijas pārsvaru līdz minimumam.

Pateicoties Edgara Masaļska pārliecinošajai spēlei vārtos, mūsējie drošāk sāka iet uzbrukumos, īpaši pirmā maiņa, kas noveda pie rezultāta izlīdzinājuma trešā perioda vidū. Latvijas komandai spēlējot skaitliskajā vairākumā, Zemgus Girgensons pirmais bija klāt pie čehu vārtsarga Pāvela Francūza atsistās ripas un raidīja to vārtos - 2:2. Pēc nepilnām 10 minūtēm Miķelis Rēdlihs izvirzīja vadībā Latvijas izlasi un sāka izskatīties, ka čehi varētu arī palikt bez punktiem šai mačā.

Taču pēdējā spēles minūtē izcili veiksmīgi un precīzi augstu lidojošu ripu vārtu priekšā pielaboja Mihals Repiks, un tā pāri Masaļska elkonim ieidoja vārtos - 3:2. Atlikušajā laikā un arī pagarinājumā neviena no komandām uzvaras vārtus neguva, un spēlei bija jānoslēdzas ar "bullīšiem". Tajos veiksmīgāki bija čehi, Lukašam Kašparam gūstot uzvaras vārtus.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā.

$duelID=285;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!