Latvijas hokeja izlase, gatavojoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, ceturtdien Francijā pirmajā oficiālajā pārbaudes spēlē piekāpās mājinieku izlasei.

Latvija zaudēja Francijas valstsvienībai ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:1, 1:0).

Mājinieki vadībā izvirzījās piektajā minūtē. Pretuzbrukumā no kreisās apmales vārtu priekšā piespēlēja Gijoms Leklērs, bet ripu vārtos raidīja Morēns Buvē – rezultāts 0:1 mājinieku labā.

Pirms tam pārsvars bija Latvijai, vienatnē ar mājinieku vārtsargu bija nonācis Patriks Zabusovs, taču vārtsargu viņam pārspēt neizdevās.

Spēles 34. minūtē Mārtiņa Dzierkala spēka paņēmiens pret Fabjēnu Koloti pēc ilgākas tiesnešu apspriešanās tika novērtēts ar piecu minūšu sodu. Vārtus vairākumā guva Kevins Bozons, kurš ripu Gustava Grigala sargātajā cietoksnī raidīja no vārtu priekšas – 0:2.

Trešā perioda pirmajā pusē Oskars Batņa vienus vārtus atguva. Pēc Patrika Ozola uzmetiena uz vārtiem no labās puses viņš pielaboja ripas lidojumu, panākot 1:2.


Tuvojoties mača izskaņai, viens no Francijas izlases spēlētājiem nospēlēja ceļgalā Danielam Bērziņam, taču iztika bez soda minūtēm. Pusotru minūti pirms spēles beigām Latvijas izlase vārtsargu nomainīja ar sesto laukuma spēlētāju, taču vārtus neguva.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts uzbrucējs Rihards Marenis.

Piektdien abas komandas tiksies vēlreiz.

Gatavošanās posma laikā Harija Vītoliņa vadītā izlase aizvadīs sešas pārbaudes spēles – pa divām pret Franciju, Šveici un Kazahstānu. Pēc pārbaudes spēlēm Francijā Latvijas valstsvienība 30. aprīlī un 1. maijā viesosies Šveicē, bet 8. un 9. maijā mājās būs mači ar Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!