Foto: AFP/Scanpix/LETA
ASV hokeja valstsvienība uz 2022. gada pasaules čempionātu Somijā dosies ar diezgan nepieredzējušu sastāvu, un tikai trīs hokejisti iepriekš piedalījušies šajā turnīrā, liecina ASV Hokeja federācijas paziņojums.

ASV izlase uz Somiju dosies 24 spēlētāju sastāvā, no kuriem trīs ir vārtsargi, astoņi ir aizsargi, bet 13 – uzbrucēji.

Tikai trīs hokejisti iepriekš pārstāvējuši ASV izlasi pasaules čempionātos – Sets Džounss, Alekss Galčenjuks un Saša Hmeļevskis. Savukārt vārtsargs Strauss Manns un uzbrucēji Šons Farels un Bens Meiers šogad ASV izlasē piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

ASV izlases spēlētāju vidējais vecums ir 25 gadi. Lūks Hjūzs būs jaunākais spēlētājs 18 gadu vecumā, bet vecākais – Neits Šmits, kurš ir 30 gadus vecs.

Tieši Sets Džounss uzskatāms par ASV izlases lielāko zvaigzni, un viņš aizvadītajā sezonā Čikāgas "Blackhawks" rindās 78 spēlēs guva piecus vārtus un izdarīja 46 rezultatīvas piespēles. Savukārt no uzbrucējiem NHL līmenī nevienam hokejistam nebija spoža sezona, tikai Otavas "Senators" spēlētājs Ostons Vatsons izcēlās ar 10 vārtu guvējiem.

Sagaidāms, ka amerikāņiem pirmais vārtsargs būs Alekss Nedaļkovičs, kurš Detroitas "Red Wings" sastāvā 59 spēlēs vidēji ielaida 3,31 vārtus un atvairīja 90,1% metienu.

ASV valstsvienība pasaules čempionātu uzsāks ar maču pret Latvijas valstsvienību, abām komandām tiekoties 13. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!