Foto: AFP/Scanpix

Somijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā Minskā, kur viņu pirmie pretinieki būs Latvijas izlases hokejisti, ir kaujasspējīgs, lai arī tajā nav sapulcināti visi valsts labākie spēlētāji, uzskata vienības galvenais treneris Erka Vesterlunds.

Somijas un Latvijas izlases dalību pasaules čempionātā uzsāks ar savstarpēju maču sestdien plkst.16.45.

"Pirmais treniņš Minskā ir aizvadīts auglīgi. Mani priecē puišu godprātīgais darbs un kopējā attieksme pret gaidāmajām spēlēm," Vesterlunda teikto citē vietējie mediji. "Jā, mums nav labākais iespējamais izlases sastāvs, tomēr tie tik un tā ir labi spēlētāji, tā ir mūsu komanda. Mums ir kaujasspējīgs sastāvs, ar kuru var mērķēt uz augstiem sasniegumiem."

"Mums ir gados jauna un ļoti darbspējīga komanda. Varbūt tā sakām vienmēr, tomēr šoreiz tā patiešām ir," uzskata treneris. "Mūsu grupa nav viegla. Šeit ikvienā no spēlēm būs grūti uzvarēt, tāpēc koncentrēsimies uz katru nākamo maču atsevišķi. Pašlaik visas mūsu domas ir ap pirmo spēli pret Latviju."

Sagaidāms, ka šis Vesterlundam būs pēdējais čempionāts Somijas izlases galvgalī, jo nākamajā sezonā viņam paredzēts uzņemties jaunā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Helsinku "Jokerit" vadības grožus.

"Pašlaik es vienkārši izbaudu katru dienu, kuru pavadu kopā ar izlasi," piebilst treneris.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam. Latvijas izlase turnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!