Foto: F64
Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) otrdien oficiāli paziņoja 2020. gada pasaules čempionāta grupu sastāvu. Latvijas izlase priekšsacīkstes aizvadīs Cīrihes grupā, kurā būs arī pasaules čempione Somija, bronzas medaļniece Krievija un mājiniece Šveice.

Vēl Latvijas grupā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā iesaistīsies ASV izlase, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, kura atgriezusies elitē pēc uzvaras pirmās divīzijas A grupas turnīrā. Savukārt Lozannas grupā spēlēs pasaules vicečempione Kanāda, Zviedrija, Čehija, Vācija, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija.

Sākotnējā versijā, kas balstījās uz IIHF rangu, Latvijas grupā Šveices vietā bija Vācija, tomēr, ņemot vērā mājinieku interesi, Vācijas izlase "aizsūtīta" uz Lozannu, bet Šveice pārcēlusies uz Cīrihes grupu.

Cīrihē spēles risināsies renovētajā "Hallenstadion" arēnā, kurā ir 11 200 skatītāju vietas. 1939. gadā celtā arēna uzņēma pasaules čempionātu 1953. un 1998. gadā, bet 2005. gadā tā tika atvērta pēc gadu ilgušās renovācijas. Cīrihē pasaules čempionāta spēle risinājās arī 1939 gadā.

Lozannā spēles risināsies 9500 skatītāju lielajā arēnā. "Malley Sports Center" arēnā šobrīd notiek rekonstrukcija, bet ledus halles atvēršana plānota šī gada rudenī. 2020. gada sākumā "Malley Sports Center" uzņems Jauniešu Ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīru, bet pēc tam maijā te notiks pasaules čempionāts.

Paziņojot grupu sastāvu, 2020. gada pasaules čempionāta rīkotāji sākuši biļešu tirdzniecību. Pirmajā tirdzniecības kārtā līdzjutēji var iegādāties priekšsacīkšu, finālspēļu un katras arēnas atsevišķas biļešu paketes. Šī gada septembrī tirdzniecībā tiks laistas dienas biļetes, bet nākamā gada februārī/martā līdzjutējiem būs iespēja tikt pie atsevišķu spēļu biļetēm, ja uz tām visas biļetes jau nebūs izpārdotas.

Šveice desmito reizi rīkos pasaules čempionātu elites divīzijā. 2020. gada pasaules čempionāts risināsies no 8.-24. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!