Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase ceturtdien pasaules čempionāta spēli pret Čehiju aizvadīs tādā pat sastāvā kā iepriekšējo maču ar Itāliju, kurā tika izcīnīta uzvara ar 5:0 un kurā savus vārtus neskartus nosargāja Edgars Masaļskis.

Pēc ceturtdienas rīta treniņa, kurā visi 25 izlases hokejisti trenējās pusstundu, bija redzams, ka nekādu izmaiņu maiņu virknējumos nav, un to, ka sastāvs būs nemainīgs, vēlāk Latvijas žurnālistiem apstiprināja galvenā trenera palīgs Artis Ābols.

"Pieņemsim, ka uzvarētāji sastāvu nemaina," sacīja Ābols. Vārtos stāvēs Masaļskis, jo Sergejs Naumovs [vārtsargu treneris] uzskata, ka Edgaram jāturpina spēlēt un atpūta nav nepieciešama.

Arī treneri domā, ka iepriekšējā spēlē pret Itāliju parādītais sniegums nav bijis labākais, taču Ābols atgādināja senu sporta gudrību: "Labāk slikti spēlēt, bet beigās ir labs rezultāts, nekā labā spēlē zaudēt."

Ābols sacīja, ka arī Čehijas izlase ir uzvarama, jo šajā čempionātā var uzvarēt jebkuru komandu, ja vien pieturēties pie treneru norādījumiem. "Čehijai ir laba komanda, meistarīgi spēlētāji. Mums galvenais būs tas pats, kas iepriekš – nezaudēt ripu vidus zonā, parādīt gribu un izturību jeb to, ko no spēlētājiem prasa Teds Nolans," piebilda Ābols.

Čehijai starp spēlēm bijušas divas brīvas dienas, un citreiz tas ar komandu var nospēlēt sliktu joku. "Dažreiz lielāks pārtraukums pat nav tik labi, kā ja spēle ir pēc vienas brīvdienas. Domāju, ka čehi būtu daudz niknāki un mums būtu grūtāk, ja ar viņiem būtu jāspēlē nākamajā dienā pēc viņu spēles ar Norvēģiju, kurā čehi zaudēja punktu. Taču viegli tāpat nebūs, jo čehiem arī vajag punktus, tāpat kā tie nepieciešami mums," paskaidroja Ābols.

Spēle "Globen Arena" sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to rādīs TV3 televīzijā.

Latvija cīņai gatavojas uz arvien augstāk kāpuša uzvaru viļņa, jo veiksmīgi pabeidza divas līdz šim pēdējās spēles pret Vāciju (3:2) un Itāliju (5:0). Pirmajā spēlē Latvijas hokejisti zaudēja Krievijas valstsvienībai un pēc trim cīņām ar sešiem punktiem grupā ir 3.vietā astoņu komandu konkurencē. Savukārt čehiem pēc trim spēlēm ir pieci punkti. Čehija turnīru sāka ar uzvaru pār Dānijas izlasi (2:0), kam sekoja zaudējums mājiniekiem zviedriem (1:4), kā arī viens punkts tika zaudēts uzvarētajā spēlē pret Norvēģiju (4:3), jo duelis beidzās tikai pēcspēles metienu sērijā.

Galvenā trenera Nolana vadībā Latvijas valstsvienībai būs iespēja pirmo reizi pasaules čempionātos Čehiju uzvarēt. Līdz šim PČ vienīgo reizi nezaudēt čehiem Latvija spēja 2006.gadā Rīgā, kad spēle beidzās neizšķirti (1:1). Čehi tika pie uzvaras arī pērn PČ Slovākijā (4:2).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!