Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas hokeja izlase ceturtdien, 11. maijā, piedzīvoja pirmo zaudējumu 2017. gada pasaules čempionātā, līdzīgā cīņā ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpjoties Zviedrijas izlasei.

Latvijas izlase pēc sava pirmā zaudējuma turnīrā Ķelnes grupā noslīdējusi uz trešo vietu, tomēr par diviem punktiem apsteidz Zviedriju un par četriem punktiem mājinieci Vāciju, saglabājot labas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. Latvijai nākamā spēle 13. maijā pulksten 13:15 pret ASV izlasi, tad 15. maijā jātiekas ar Krieviju, bet grupu turnīru Boba Hārtlija vadītā komanda noslēgs 16. maijā ar maču pret Vāciju.

$duelID=635;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Zviedrijas izlase uzvaras vārtus guva spēles desmitajā minūtē, kad ļoti veiksmīgus vārtus guva Gabriels Landeskogs, atrodot spraugu Elvja Merzļikina sargātajos vārtos. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām precīzi meta arī Eliass Lindholms, sagraujot Latvijas cerības uz izglābšanos mačā.

Latvijas hokejisti jau ar pirmajām minūtēm veiskmīgi apturēja ātros zviedru hokejistus, neļaujot pretiniekiem iejusties spēlē. Lai gan zviedri, pateicoties veiksmei, guva pirmos vārtus, Latvija turpināja disciplinēti spēlēt. Disciplīna ļāva nosargāt savus vārtus arī otrajā periodā, arī brīžos, kad Zviedrijas hokejisti vairākas minūtes pēc kārtas vērpa savus uzbrukumus Latvijas zonā. Trešā perioda otrajā daļā otros vārtus Latvija zaudēja mirkli pēc tam, kad lielisku iespēju izlīdzināt rezultātu neizmantoja komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Latvijai divreiz spēles laikā bija lielais skaitliskais vairākums, kas tā arī palika neizmantots. Visā spēlē zviedri nopelnīja sev netipiski daudz - 16 - soda minūtes, bet Latvija trīs reizes tika sodīta. Tomēr daudzos vairākumus Latvija nespēja realizēt, paliekot "sausā".

Latvijas izlasei šis bija pirmais zaudējums četrās pasaules čempionāta spēlēs. Turnīra sākumā Latvija ar 3:0 pārspēja Dāniju, pēcāk ar 3:1 pieveica arī Slovākiju, bet otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēja arī A apakšgrupas vājāko komandu Itāliju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!