Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu tomēr nenoslēdza, atkārtojot savu labāko panākumu, bet ierindojās astotajā vietā.

Kā ziņots, Latvijas hokejisti Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā ¼ finālā dramatiskā cīņā, parādot raksturu, ar 2:3 piekāpās spēcīgajai Zviedrijai, kas ir pašreizējā pasaules čempione.

Latvijas izlase ceturto reizi spēlēja pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, bet labāko astotniekā iekļuvusi piecas reizes. 1997., 2004. un 2009. gadā Latvijas izlase ieņēma septīto vietu, kas ir tās labākais sasniegums, bet 2000. gadā un šogad Latvijai astotā vieta.

Latvijai neizdevās atkārtot savu labāko sasniegumu, jo sensacionāli pusfinālā iekļuva Šveice, kas priekšsacīkstēs savā grupā, tāpat kā Latvija, bija ceturtā. Ja arī Šveice būtu izkritusi ceturtdaļfinālā, tad Latvijai pienāktos septītā vieta, jo tai bija vairāk punktu priekšsacīkstēs nekā Šveicei.

Pēc Latvija izstāšanās no pasaules čempionāta tika nosaukti arī trīs labākie spēlētāji valstsvienības rindās. Par tiem kļuva aizsargs Kristaps Sotnieks, uzbrucējs Andris Džeriņš un vārtsargs Elvis Merzļikins.

Džeriņš bija otrs rezultatīvākais Latvijas spēlētājs šajā pasaules čempionātā, izceļoties ar trīs gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Džeriņam vēl šajā čempionātā 10 soda minūtes un lietderības koeficients +4. Pieci punkti astoņās spēlēs vēl bija Rodrigo Ābolam (1+4) un Mikam Indrašim (0+5), bet rezultatīvākais Latvijas rindās bija Rūdolfs Balcers (4+2).

Sotniekam Dānijā bija viens no lielākajiem spēles laikiem komandā, viņš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, sodus nenopelnīja, bet viņa lietderības koeficients bija +2.

Savukārt Merzļikins vārtos stājās sešās no astoņām spēlēm, vidēji vienā ielaižot 1,5 ripas un atvairot 94% metienu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!