Foto: LETA

Pēc Kristiāna Rubīna pievienošanās Latvijas valstsvienībai vēl nav izlemts, kādas izmaiņas tiks veiktas izlases aizsargu pāros, sarunā ar žurnālistiem pēc treniņa atklāja Latvijas izlases galvenā trenera asistents Raimonds Vilkoits.

Artūrs Kulda, kurš izlaida spēles gan pret Somiju, gan Norvēģiju, otrdien treniņā bija uz ledus, taču viņa dalība nākamajā mačā joprojām ir zem jautājuma zīmes. "Viņš ir atveseļošanās procesā. To mēs rīt treniņā redzēsim, vai viņš varēs spēlēt," atklāja Vilkots.

Tāpat joprojām nav skaidrības par to, vai Latvijas izlasei varēs talkā nākt Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" nupat izstājās no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas. "Šobrīd komunicējam un gaidām, tāpēc pagaidām vairāk neko nevaru pateikt," piebilda galvenā trenera asistents.

Otrdien Tamperē ieradās arī Kristiāns Rubīns, kurš īsi pēc ierašanās Somijā kāpa uz ledus, lai aizvadītu treniņu kopā ar Kuldu, Klāvu Veinbergu un Gustavu Dāvi Grigalu "Kustīgs," Rubīnu īsi raksturoja Vilkoits. "Var redzēt, ka nedaudz noguris pēc ceļa, enerģija nosēžas nedaudz ātrāk, bet tā ļoti labi."

Tāpat galvenā trenera asistents norādīja, ka aizsargu pāri pēc Rubīna pievienošanās pagaidām vēl nav izlemti. "Ir domāts, bet vēl nekas nav izlemts. Rītdien treniņā varēs redzēt situāciju, kāda tā būs, kā izskatīsimies pilnā sastāvā un gatavosimies spēlei," paskaidroja Vilkoits

Līdz ar Rubīna pievienošanos izlasei uz mājām ir devies Oskars Lapinskis, taču Veinberga tālākais liktenis valstsvienībā tiks izlemts vien tad, kad noskaidrosies tas, vai Bļugers būs gatavs doties uz Tamperi.

"Viņš joprojām ir motivēts strādāt un, ja būs tā iespēja, viņš ir gatavs to izmantot," Veinberga pašreizējo situāciju skaidroja Vilkoits."Smaidīgs, ar lielāko prieku piedalās treniņos un nevis vienkārši atslido, bet tiešām strādā treniņos."

Ceturtdien Latvijai pretī stāsies Čehija, un dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. Svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs 24.maijā ar maču pret Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!