Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasē spēlei pret Krieviju tiks pieteikti aizsargs Jānis Andersons un uzbrucējs Aleksejs Širokovs, bet malā šoreiz paliks Ralfs Freibergs un Ronalds Ķēniņš, kuram jāizlaiž spēle par iepriekšējā mačā nopelnīto pārkāpumu, pirmdien Maskavā pēc Latvijas valstsvienības rīta treniņa noskaidroja aģentūra LETA.

Latvijas un Krievijas izlašu A apakšgrupas spēle VTB ledus pilī sāksies plkst.16.15.

Rīta ieslidošanās treniņā piedalījās tikai trīs Latvijas hokejisti - Freibergs, Ķēniņš un vārtsargs Jānis Kalniņš.

Valstsvienības galvenā trenera Leonīda Beresņeva palīgs Kārlis Zirnis pēc treniņa atklāja, ka pret Krieviju kā septītais aizsargs tiks pieteikts Andersons, bet kā 13.uzbrucējs A.Širokovs, kuri pirmajos divos mačos palika ārpus komandas pieteikuma, līdz ar to abiem pirmdien gaidāma debija turnīrā. Plānots, ka spēli Latvijas izlase sāks tādos pašos maiņu virknējumos, kā pabeidza cīņu ar Čehiju.

"Malā šoreiz paliks Freibergs. Mums pret viņu lielu pretenziju nav, taču domāju, ka arī pats Ralfs nav apmierināts ar savu sniegumu pirmajos divos mačos. Turklāt nebūtu prātīgi visu čempionātu aizvadīt tikai ar septiņiem aizsargiem, ja ir pieejams vēl kāds. Savukārt Ķēniņam šī spēle ir jāizlaiž, jo viņš saņēma mača sodu - 25 minūtes, bet pēc tāda pārkāpuma automātiski spēle jāizlaiž," skaidroja Zirnis.

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) disciplinārā komiteja izlasi ar e-pasta starpniecību informējusi, ka Ķēniņš nākamajā spēlē laukumā nevar doties, taču papildu soda sankcijas viņam nepiešķīra. Šoreiz arī nav bijis jādodas uz šīs epizodes izskatīšanu, kā tas līdzīgos gadījumos ir bijis iepriekšējos čempionātos, piebilda izlases treneris.

"Maiņas būs, kā pabeidzām pret čehiem, ceturtajā maiņā spēlēs Pavlovs. Krievijas spēli esam izanalizējuši. Viņiem ir bīstami aizsargi, kuri pieslēdzas uzbrukumam, tāpēc svarīgi būs bloķēt metienus, neļaut ripai nonākt pie aizsargiem. Jākoncentrējas uz spēles sākumu, jo pirmajos divos mačos tas nebija labs. Mēs vairāk koncentrējamies savai spēlei, taču skaidrs, ka Krievijai visas maiņas ir vienlīdz labas, vienīgi viņi varbūt vēl nav īsti iespēlējušies un ieskrējušies," norādīja Zirnis.

Čempionāta tiks pieteikts arī trešais vārtsargs Kalniņš, jo ir skaidrs, ka Kristers Gudļevskis no Ziemeļamerikas izlasei nepievienosies, jo Tampabejas "Lightning" komanda ir iekļuvusi Stenlija kausa izcīņas pusfinālā.

Zirnis nevēlējās atklāt, kurš vārtsargs sargās vārtus pret Krieviju, taču komandai ir izstrādāts plāns, līdzīgi kā pirms pirmajām divām spēlēm, liekot noprast, ka spēles atkal starp abiem pamatvārtsargiem tiks dalītas uz pusēm, līdzīgi kā tas bija pret Zviedriju un Čehiju, kad vispirms laukumā devās Elvis Merzļikins, bet pēc tam Edgars Masaļskis.

Kā zināms, Latvijas un Krievijas izlašu spēle pasaules čempionātā Maskavā A apakšgrupā sāksies plkst.16.15. Latvija čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem - 1:2 papildlaikā pret Zviedriju un 3:4 pēcspēles metienos pret Čehiju, iegūstot divus punktus, kamēr Krievija pirmajā mačā cieta neveiksmi 0:3 pret Čehiju, bet svētdien sīvā cīņā ar 6:4 uzveica Kazahstānu, nopelnot pirmos trīs punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!