Foto: F64
Latvijas hokeja izlase sestdien, 11. maijā, ar uzvaru sāka 2019. gada pasaules čempionātu, Bratislavas grupā ar 5:2 (1:1, 0:0, 4:1) pieveicot Austrijas izlasi.

Latvijas izlase šajā mačā nonāca iedzinējos mača 15. minūtē, kad mazākumā Mihaels Rafls sodīja pretiniekus par pozicionālu kļūdu un trāpīja ar nūjas neērto pusi. Taču nepilnu minūti vēlāk Rūdolfs Balcers rezultātu izlīdzināja. Viņš pēc Laura Dārziņa metiena ieguva ripu vārtu priekšā un raidīja to vārtos. Otrajā periodā cīņa ritēja ar Latvijas izlases pārsvaru, taču vairākas iespējas palika nerealizēts.

Trešo periodu Latvija sāka vairākumā, un tajā Dārziņš šoreiz ieguva ripu no Balcera un meta vārtu tālajā stūrī. Četras minūtes vēlāk Balcers iesāka uzbrukumu, kas noslēdzās ar Rodrigo Ābola šāvienu vārtu augšējā stūri, bet tad arī Gints Meija izcēlās ar precīzu metienu. Austrieši vienu golu atspēlēja, realizējot vairākumu, bet tad Balcers izkārtoja arī Ronalda Ķēniņa vārtu guvumu, un viņš arī meta vārtu "devītniekā".

Svētdien pulksten 21:15 Latvijas izlase turnīra otrajā spēlē tiksies ar Šveices izlasi, kas savā pirmajā mačā ar 9:0 sagrāva Itāliju.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

$duelID=1193;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!