Latvijas hokeja izlase trešo un ceturto pārbaudes spēli pirms 2022. gada pasaules čempionāta hokejā aizvadīs jau spēcīgākā sastāvā, bet Šveicē gaidāmajās spēlēs valstsvienību nevadīs tās galvenais treneris Harijs Vītoliņš, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Uz Šveices pilsētu Veinfeldeni dosies trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Salīdzinot ar Francijā aizvadītajām pārbaudes spēlēm, valstsvienību šoreiz pārstāvēs Rodrigo Ābols, Miks Indrašis, Ronalds Ķēniņš, Artūrs Kulda, Kārlis Čukste, Rihards Bukarts, Jānis Jaks, Renārs Krastenbergs un Andris Džeriņš.

Savukārt Rīgā no kandidātu sarakstā iekļautajiem hokejistiem paliks un treniņus aizvadīs Patriks Zabusovs, Artūrs Andžāns, Oskars Lapinskis, Raimonds Vītoliņš, Klāvs Veinbergs, Toms Andersons, Kristaps Zīle un Kristaps Sotnieks.

Jāizceļ, ka Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš ir apslimis, tādēļ viņš līdzi šajā izbraukumā nedosies. Izlases vadību atliks uzņemties viņa asistentiem Artim Ābolam, Viktoram Ignatjevam un Raimondam Vilkoitam, kā arī vārtsargu trenerim Jurim Klodānam.

Sestdien paredzētā spēle starp Latvijas un Šveices izlasēm sāksies plkst. 18.45, bet dienu vēlāk cīņa norisināsies plkst. 16.30. Abas spēles notiks Šveices pilsētā Veinfeldenē, un tiešraidē tās varēs redzēt LTV7 kanālā.

Latvijas izlase Francijā ar mājiniekiem uzvaras dalīja uz pusēm, bet vēl 8. un 9. maijā "Arēnā Rīga" gaidāmas spēles ar Kazahstānu. Šie mači komandai būs pēdējie pirms došanās uz Tamperi.

2022. gada pasaules čempionāts hokejā no 13. līdz 29. maijam notiks Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē. Latvijas izlase dalību turnīrā uzsāks 13. maijā ar spēli pret ASV hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!