Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargam Uvim Balinskim savainojuma dēļ Dānijā notiekošais pasaules čempionāts, visticamāk, ir beidzies, noskaidroja aģentūra LETA.

Pašlaik 21 gadu vecais Balinskis sestdienas pasaules čempionāta mačā pret Vāciju saņēma sitienu pa galvu, kā rezultātā cīņas laikā devās uz ģērbtuvēm. Informācija liecina, ka ir aizdomas par smadzeņu satricinājumu, turklāt, visticamāk, viņam šīs planētas meistarsacīkstes ir beigušās.

"Viņam čempionāts, visticamāk, ir beidzies. Balinskis vakar tomēr diezgan labi dabūja pa galvu, un, ja spēli nevarēja pabeigt, stipri šaubos, ka viņš varēs spēlēt," svētdien žurnālistiem sacīja Latvijas izlases vārtsargu treneris Edgars Masaļskis. "Iespējams, viņam ir smadzeņu satricinājums, taču tas jāprasa dakteriem."

Šajā pasaules čempionātā Balinskis piecās spēlēs atzīmējies ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -1. Vārtus viņš guva spēlē pret ASV izlasi. Vidēji mačā viņš laukumā bijis 17 minūtes un 26 sekundes, izdarot deviņus metienus pa vārtiem.

Latvijas izlase šajā čempionātā vēl var pieteikt vienu spēlētāju, uz pēdējo vakanci pretendējot aizsargam Edgaram Siksnam un uzbrucējam Gunāram Skvorcovam. Šī brīža situācija liek domāt, ka pieteikumā varētu tikt Siksna, tomēr lēmums tiks pieņemts tikai rīt.

"Loģika it kā prasa pieteikt aizsargu, bet mēs nezinām, kas būs rīt. Varbūt trīs cilvēki pamodīsies ar temperatūru, tāpēc domāju, ka neviens nesteigsies," norādīja Masaļskis.

Pasaules čempionāta reglaments paredz, ka jaunu spēlētāju pieteikumā var iekļaut divas stundas pirms spēles.

Ikdienā Balinskis pārstāv Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas "Dinamo", bet šajā pavasarī viņš bija kļuvis par stabilu Latvijas izlases aizsargu.

Latvijas izlasi apakšgrupu turnīra noslēgumā pirmdien gaida cīņa ar spēcīgo Kanādu, kamēr otrdien būs tikšanās ar Dāniju, no kurām pēdējā būs izšķirošā par vietu ceturtdaļfinālā.

B apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir ASV, tālāk ar 12 punktiem piecos mačos ir Somija, kurai ar 11 punktiem sešās spēlēs seko Dānija. Kanāda noslēdz labāko četrinieku ar desmit punktiem, bet Latvija ir sakrājusi deviņus punktus. Uzreiz pēc tam ar pieciem punktiem seko Vācija, tālāk ar trīs punktiem ir Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!