Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar katru nākamo minūti spēja uzlabot savu sniegumu un izšķirošajos brīžos atrada enerģiju, lai izrautu uzvaru, pēc spēles Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) preses dienestam teica aizsargs Kristians Rubīns.

Latvijas izlase sestdien pasaules čempionātu iesāka ar uzvaru pagarinājumā pār Norvēģijas valstsvienību – 3:2. Divus vārtus Latvijai guva Rūdolfs Balcers, bet reizi precīzi meta Rodrigo Ābols.

"Mēs spēles laikā uzlabojām savu sniegumu. Iesākām lēnīgi, bet turpinājām doties uz priekšu un atradām savu enerģiju. Iespēlējām ripu uz vārtu priekšu un spējām gūt vārtus," IIHF mājaslapā citēts Rubīna teiktais.

"Mēs gribējām uzvarēt pamatlaikā, lai iegūtu trīs punktus, bet tajā pašā laikā, mēs bijām iedzinējos. Ar svarīgiem vārtu guvumiem izrāvām uzvaru pagarinājumā. Tāpēc esam priecīgi arī par to," skaidroja aizsargs.

Savukārt Norvēģijas izlases spēlētājs Daniels Sorviks pēc zaudējuma atzina, ka iegūtais divu vārtu pārsvars pirmajā periodā nospēlēja "lāča pakalpojumu".

"Mēs par daudz aizsargājāmies un nespēlējām savu spēli. Mēs ļāvām viņiem atgriezties spēlē un kontrolēt notikumus laukumā. Tā bija mūsu kļūda," sašutis bija Sorviks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!