Foto: LETA

Latvijas hokeja izlasē dienu pirms Herningā gaidāmā pasaules čempionāta mača ar Dienvidkorejas izlasi, treniņā bija vērojamas būtiskas izmaiņas uzbrucēju virknējumos.

Latvijas un Dienvidkorejas izlases Herningā tiksies otrdien plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

Boba Hārtlija trenētā Latvijas izlase pasaules čempionātu sestdien sāka ar uzvaru 3:2 papildlaikā pār Norvēģiju, kam dienu vēlāk sekoja sagrāve ar 1:8 pret Somiju. Tikmēr planētas meistarsacīkšu elites divīzijas debitante Dienvidkoreja pirmajos divos mačos cieta divus smagus zaudējumus - ar 1:8 Somijai un 0:10 Kanādai.

Pirmdien dienas vidū Latvijas izlase aizvadīja stundu garu ledus treniņu, kurā piedalījās visi spēlētāji. Nodarbība notika treniņhallē, kas atrodas aptuveni desmit kilometru attālumā no galvenās arēnas "Jyske Bank Boxen" arēnas. Treniņā šoreiz nebija Hārtlija, kurš palika galvenajā hallē, lai klātienē vērotu nākamo pretinieku ASV un Vācijas izlašu dueli, kas sākās Latvijas izlases treniņa laikā.

Nodarbībā bija vērojamas būtiskas izmaiņas uzbrucēju virknējumos. Tā kopā ar Andri Džeriņu un Miku Indraši vienā maiņā bija Miķelis Rēdlihs. Savukārt pie Ronalda Ķēniņa un Rūdolfa Balcera centrā darbojās Rodrigo Ābols. Vēl centra Ņikitas Jevpalova maiņā bija Mārtiņš Karsums un Roberts Bukarts, bet ceturto virknējumu veidoja Rihards Bukarts, Gints Meija un Frenks Razgals.

Pēc spēles ar Somiju Hārtlijs vēl nevarēja atbildēt, vai plānotas izmaiņas virknējumos, tomēr treniņā varēja vērot, ka tiek meklēti labāki maiņu salikumi.

Pēc spēles ar Dienvidkoreju ceturtdien Latvijas izlase spēlēs ar ASV, sestdien paredzēts duelis ar olimpisko vicečempioni Vāciju, tālāk būs cīņa ar hokeja dzimtenes Kanādas pārstāvjiem, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 15.maijā ar spēli pret Dāniju.

B grupā līdere ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs ir Somija, kam ar pieciem punktiem seko ASV. Kanādieši tikmēr iekrājusi četrus punktus, bet trīs punktus ieguvusi Norvēģija, kamēr pa diviem punktiem guvušas Vācija, Dānija un Latvija. Savukārt Dienvidkoreja pagaidām ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!