Foto: F64

Latvijas hokeja izlases treniņā piektdien ar komandu strādāja vairāki jaunie hokejisti, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Piektdien valstsvienības treniņiem pievienojās Raimonds Vilkoits, Mārtiņš Gipters, Ēriks Ozollapa, Mārcis Zembergs, Jānis Ozoliņš, Jānis Straupe, Ēriks Ševčenko, Roberts Lipsbergs, Vitālijs Hvorostiņins, Edgars Apelis, kā arī ar pieredzi bagātākie Sergejs Pečura un Toms Hartmanis.

Vilkoits, Straupe un Sevčenko trešdien un ceturtdien aizvadīja pārbaudes spēles pret Igaunijas izlasi Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Atgādinām, ka ceturtdien izlasei pievienojās aizsargs Ralfs Freibergs, kurš sezonu aizvadīja NCAA čempionātā. Tāpat ar izlasi ceturtdien kopā trenējas uzbrucējs Armands Bērziņš, kurš izlasei pēc kluba sezonas beigām Ukrainā pievienojās ar savainotu potīti. Iepriekš viņš nevarēja trenēties uz ledus.

Šobrīd Latvijas izlases treniņos piedalās uzbrucēji Miks Indrašis, Jānis Sprukts, Roberts Jekimovs;Gints Meija, Juris Štāls, Elvijs Biezais; Ronalds Ķēniņš, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Koba Jass, Andris Džeriņš, Aleksejs Širokovs, Juris Upītis, Lauris Bajaruns un Mārtiņš Cipulis; aizsargi Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Māris Jass, Oskars Cibuļskis, Mārtiņš Porejs, Mārtiņš Jakovļevs, Agrus Saviels, Jānis Andersons, kā arī vārtsargi Māris Jučers, Ervīns Muštukovs, Jānis Kalniņš, Kristers Gudļevskis.

Gatavošanās posmā 2013.gada pasaules čempionātam Latvijas izlase 19. un 20. aprīlī arī Rīgā spēlēs pret Baltkrieviju, bet gatavošanos Latvijas hokejisti noslēgs 28.aprīlī ar spēli Francijā.

Traumu dēļ Latvijas izlases rindās čempionātā nespēlēs uzbrucējs Miķelis Rēdlihs un aizsargsOskars Bārtulis, bet personīgi apstākļi ir aizsargam Arvīdam Reķim. Tāpat tikai ļoti veiksmīga scenārija gadījumā laikā savus savainojumus varēs izārstēt aizsargs Jēkabs Rēdlihs un uzbrucējsRoberts Bukarts, savukārt pēc pārciestās operācijas drīz pilnvērtīgus treniņus sāks vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš gan čempionātā noteikti spēlēšot. Pilnīga skaidrība nav arī par pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma iespējām atlabt no pārciestās operācijas, bet ar lielu varbūtību paredzams, ka viņš izlasē nespēlēs. Lielu vēlēšanos atgriezties izlasē izrāda nesen operētais aizsargs Guntis Galviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!