Foto: F64

Latvijas hokeja izlases vārtus pirmdien gaidāmajā pasaules čempionāta mačā pret Baltkrieviju sargās pieredzējušais Edgars Masaļskis, noskaidroja aģentūra LETA.

Latvijas izlase svētdien pusdienlaikā aizvadīja treniņu, kurā nepiedalījās vien aizsargs Artūrs Kulda. Kā zināms, hokejists iedzīvojies nelielā kakla sastiepumā, tāpēc nepiedalījās sestdienas duelī pret Krieviju. Tomēr nu aizsargs jūtoties labāk, un valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans apstiprināja, ka Kulda spēlē pret Baltkrieviju dosies laukumā.

Tāpat Nolans sacīja, ka pret Baltkrieviju vārtos stāsies Masaļskis.

Vēl nav zināms, cik liels sods tiks piemērots uzbrucējam Zemgum Girgensonam, kurš sestdienas mačā pret Krieviju pretinieku hokejistam Aleksandram Burmistrovam iesita pa kāju. Svētdienas hokejistam ar treneriem bija noklausīšanās Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kabinetos, bet lēmums tikšot paziņots vēlāk.

Svētdienas treniņā, salīdzinot ar iepriekš redzētajiem uzbrucēju virknējumiem, Miks Indrašis šoreiz bija vienā maiņā ar pieredzējušajiem Herbertu Vasiļjevu un Aleksandru Ņiživiju. Tikmēr Mārtiņš Cipulis nodarbību aizvadīja ar Andri Džeriņu un Gintu Meiju, savukārt Juris Štāls bija kopā ar Armandu Bērziņu un Kobu Jasu, kamēr nemainīga palika maiņa, kurā spēlē Kaspars Daugaviņš, Ronalds Ķēniņš un Miķelis Rēdlihs.

Pēc mača ar Baltkrieviju Latvija vēl otrdien tiksies ar Šveici.

B apakšgrupā pirmo vietu ar 15 punktiem piecās spēlēs ieņem Krievija, bet otrā ar deviņiem punktiem ir Baltkrievija, savukārt Latvija, kas arī izcīnījusi deviņus punktus, sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ ieņem trešo pozīciju. Somijas un ASV izlašu kontā ir pa astoņiem punktiem, bet sestā ar septiņiem punktiem sešos mačos ir Šveice. Vācijas kontā ir pieci punkti piecās spēlēs, bet Kazahstānai - divi punkti sešos mačos.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!