Foto: F64

Latvijas hokeja izlase sestdien, 2. maijā, Prāgā pasaules čempionātā piedzīvoja otro zaudējumu divās spēlēs, spraigā cīņā ar 2:4 piekāpjoties mājiniecei Čehijas valstsvienībai.

Latvijas hokeja izlasi mačā iegāza spēles discplīnas ievērošana, jo čehi trīs no četriem vārtiem guva vairākumā. Latvijas izlases sastāvā par rupjību noraidījumu līdz mača beigām izpelnījās Kristaps Sotnieks. Kopumā Latvijai 35 soda minūtes, Čehijai - astoņas.

Latvijas izlasei jau pašā spēles sākumā izdevās raidīt ripu čehu vārtos, tomēr tiesneši šo "golu" neieskaitīja, jo tajā brīdī Latvijas aizsardzības zonā uz ledus bija Jakubs Klepišs. Tiesneši apturēja spēli Latvijas uzbrukumā. Tomēr, neraugoties uz to, Latvija pirmā izvirzījās vadībā, kad vairākumā pēc Laura Dārziņa piespēles izgājienā ar nūjas neērto pusi precīzi meta Kaspars Daugaviņš.

Čehijas izlase otro periodu sāka ļoti apņēmīgi, kas arī deva rezultātu. Mihals Jordans uzmeta no zilās līnijas, Edagara Masaļska skats bija nosegts, tāpēc ripa lidoja vārtos. Tomēr minūti vēlāk Miķelis Rēdlihs pēc ātrām un īsām piespēlēm trieca ripu vārtos, izvirzot atkal vadībā Latviju un liekot nomainīt Aleksandru Salāku pret Ondržeju Pavelecu.

24.minūtē čehi izmantoja Māra Jasa noraidījumu, precīzi metot Janam Kovaržam, bet tad Kristaps Sotnieks Klepišam ar nūju iesita pa kājstarpi un saņēma 5+20 minūšu noraidījumu. Šajā mazākumā Jāgrs pirmo reizi spēlē izvirzīja vadībā Čehiju, kad precīzi meta no tuvas distances.

Pēdējā periodā Jakubs Vorāčeks trešo reizi realizēja vairākumu un panāca divu vārtu pārsvaru. Turpinājumā spēles gaita bija mierīgāka, Latvijai vairs īsti neizdevās izveidot ļoti labus momentus un mačs tā arī noslēdzās.

$d_id=17; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!