Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Šveices hokeja izlase, kas ir Latvijas tiešā konkurente cīņā par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, otrdien, 14. maijā, savā trešajā spēlē turnīrā ar 4:0 pieveica savus kaimiņus Austrijas hokejistus.

Šveiciešiem tā bija otrā "sausā" uzvara turnīrā trīs spēlēs, tādējādi Alpu komandu vienīgo reizi pagaidām pārspējis Miks Indrašis, Latvijai ar 1:3 zaudējot Šveicei. Savukārt Austrijai šī bija trešā neveiksme trīs spēlēs, un austriešiem čempionāta turpinājumā būs jācīnās par vietas saglabāšanu elitē.

Visu spēles gaitu Šveicei bija pārsvars (metienos 41:18), tomēr ilgi to neizdevās pārvērst rezultātā uz tablo. Pirmā perioda izskaņā austrieši palaida garām vienu no savām retajām iespējām spēlē un drīz pēc tam Kevins Fiala guva pirmos vārtus mačā.

Līdz pat mača 54. minūtei Šveicei bija minimāls pārsvars, bet tad pēc Romana Josi metiena ripa rikošetā ielidoja austriešu vārtos. Pārējos divus vārtus šveicieši guva jau mača izskaņā – sākumā vairākumā Filips Kurašovs pretuzbrukumā nodemnostrēja individuālo meistarību, bet pēdējā minūtē divu spēlētāju vairākumu realizēja Svens Andrigeto.

Pasaules čempionāta turpinājumā Šveice jau trešdien tiksies ar Norvēģiju, bet pēc tam piektdien skandināvi tiksies ar austriešiem.

$duelID=1229;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!