Somijas hokeja izlase, ar kuru nākamnedēļ Rīgā pārbaudes mačus aizvadīs Latvija, ceturtdien savās mājās Turku ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Baltkrievijas valstsvienībai.

Abas komandas maču aizvadīja ar tuvākajiem rezervistiem, jo vienību vadošie spēlētāji vēl nav pievienojušies valstsvienībām. Lai gan Somijas hokejisti izdarīja krietni vairāk metienu pa vārtiem, baltkrievi guva panākumu mačā. Baltkrievijas izlases vārtsargs Ivans Kulbakovs atvairīja 47 no 49 metieniem, bet somu vārtu vīrs Ero Kilpelainens tika galā ar 18 no 21 metiena.

Pirmā perioda vidū aizturētā soda laikā Baltkrievijai pirmos vārtus guva Aleksandrs Pavlovičs, bet otrā perioda pirmajā pusē Santeri Luka un Emeli Somi panāca 2:1 mājinieku labā. Otrā perioda vidū Sergejs Drozds izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājuma otrajā minūtē vairākumā Jegors Šarangovičs guva Baltkrievijas izlases uzvaras vārtus.

Piektdien Somija un Baltkrievija aizvadīs vēl vienu savstarpējo pārbaudes spēli, bet nākamnedēļ 11. un 12. aprīlī somi "Arēnā Rīga" tiksies ar Boba Hārtlija vadīto Latvijas izlasi.

Citos pārbaudes mačos "Euro Hockey Challenge" tūres ietvaros Čehijas valstsvienība ar 4:1 pieveica Šveici, bet Zviedrija ar 6:3 pārspēja Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!