Pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupas spēlē "Arēnā Rīga" sestdien ASV valstsvienība ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja Norvēģijas izlasi.

ASV izlasē 11. minūtē precīzi meta Konors Gārlands, kurš vārtu priekšā bija acīgākais pēc Zaka Džounsa tālā metiena un raidīja ripu vārtos no tuvas distances. Kad otrajā periodā bija nospēlētas nedaudz vairāk nekā septiņas minūtes, Teidžs Tompsons dubultoja savas komandas pārsvaru, atkal metot no vārtu priekšas.

Norvēģijas hokejisti otrajā trešdaļā vairākas reizes spēlēja vairākumā, kas palīdzēja spēles gaitu izlīdzināt. Mača turpinājumā abas komanda izveidoja vārtu gūšanas iespējas, bet 55. minūtē Kens Andrē Olimbs pārtvēra ripu uzbrukuma zonā un vienus vārtus atspēlēja. Ar lielu Norvēģijas pārsvaru spēle noslēdzās, taču rezultāts vairs nemainījās.

Šī uzvara ASV izlasei ļāva izvirzīties B apakšgrupas kopvērtējuma vadībā, piecās spēlēs izcīnot 12 punktus, bet norvēģiem sešās spēlēs pieci punkti.

Ceturtdien un piektdien abas šīs komandas bija Latvijas izlases pretinieces, un pret abām tika piedzīvoti zaudējumi. Latvijas hokejisti ASV izlasei zaudēja ar 2:4, bet Norvēģijai piekāpās pēcspēles metienos ar rezultātu 3:4.

Norvēģija – ASV 1:2. (0:1, 0:1, 1:0). Spēle noslēgusies.
Vārtu guvēji: Kens Andrē Olimbs (54:27 min., 1:2) – Konors Gārlands (10:30 min., 0:1), Teidžs Tompsons (27:12 min., 0:2)
Metieni pa vārtiem: 23 (5+10+8) – 27 (8+14+5)
Soda minūtes: 6 – 8

$duelID=1385;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!