Foto: Latvijas Pasts

Sākoties pasaules hokeja čempionātam Latvijas galvaspilsētā Rīgā, "Latvijas Pasts" 2021. gada 21. maijā par godu šim nozīmīgajam sporta notikumam plāno izdot īpašu pastmarku un aploksni, ziņo "Latvijas Pasts".

Uz pastmarkas attēlots čempionāta oficiālais talismans – ezis "Spiky". Jauno pastmarku un aploksni sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Interesentus par pirmās dienas zīmogošanas iespējām aicina rakstīt uz e-pasta adresi filatelija@pasts.lv.

Hokeja čempionāta pastmarka izdota 50 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 1,71, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā no 101 līdz 500 gramu Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva, un uz tiem redzams šāgada čempionāta oficiālais talismans – ezis "Spiky" – un čempionāta oficiālais logo.

2021. gada pasaules hokeja čempionāts ir 85. čempionāts, kas no 21. maija līdz 6. jūnijam šogad norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā – čempionāta vēsturē Latvijā tas notiek jau otro reizi. Hokeja čempionātā piedalīsies 16 valstu komandas, turnīrā plānojot aizvadīt 64 spēles, kas risināsies "Arēnā Rīga" un tai blakus esošajā Olimpiskajā Sporta centrā. Plānots, ka Latvijas hokeja izlase aizvadīs septiņas spēles.

""Latvijas Pasts" ir sportisks uzņēmums, kura darbinieki aktīvi seko un atbalsta ar Latvijas vārdu saistītas sportiskās aktivitātes, vienlaikus iemūžinot tās arī Latvijas valsts vērtszīmēs – pastmarkās," uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns. "Sportam veltītas pastmarkas regulāri iekļaujam mūsu pastmarku izdevumos, un šāgada pasaules hokeja čempionāta pastmarka ir vēl viens "Latvijas Pasta" ieguldījums Latvijas vārda un mūsu sportistu panākumu starptautiskai popularizācijai. Ceram, ka jaunā pastmarka ar čempionāta simboliku būs vērtīgs ieguvums gan pašiem sportistiem, gan filatēlijas kolekcionāriem, gan līdzjutējiem un jebkuram citam interesentam."

Covid-19 infekcijas izplatības laikā pastmarku pirmās dienas zīmogošana pasta nodaļās nenotiek, tāpēc pastmarku kolekcionāri un filatēlijas interesenti par pastmarku zīmogošanas iespējām aicināti sazināties ar "Latvijas Pasta" vērtszīmju un filatēlijas departamentu, rakstot uz e-pasta adresi: filatelija@pasts.lv.

Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties Rīgas 10. pasta nodaļā Elizabetes ielā 14/43, Rīgas 50. pasta nodaļā t/c "Origo", Stacijas laukumā 2, pasta centrā "Sakta" Brīvības bulvārī 32, Rīgā, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 28. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!