Foto: AP/Scanpix/LETA
Norvēģijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionāta spēles pamatlaika izskaņā izsēja trīs vārtu pārsvaru, bet pēcspēles metienos pieveica Lielbritānijas hokejistus.

Norvēģija pēc 52 nospēlētām minūtēm bija vadībā ar rezultātu 3:0, bet beigās vien "bullīšos" ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:0, 0:3, 0:0, 1:0) pārspēja Lielbritānijas hokeja izlasi. Briti trīs vārtu deficītu atspēlēja trīsarpus minūšu laikā.

Rezultatīvākais hokejists bija pieredzējušais Matīss Olimbs, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem.

Lielbritānijas izlase spēli uzsāka, piekopjot ļoti primitīvu un uz aizsardzību balstītu spēli. Briti perioda laikā izpildīja tikai vienu metienu un pārsvarā gaidīja iespējas aizmukt pretuzbrukumos. Norvēģijas izlase pie vadības gan tika, pateicoties nejaušībai. Andreasa Klavestada mestā ripa Bena Baunsa vārtos nonāca, atsitoties pret Deivida Filipsa nūjas lāpstiņu.

Otrajā trešdaļā Lielbritānijas vienība uzbrukumos devās jau apņēmīgāk. Taču savu pārsvaru izmantot sāka arī norvēģi, vairākumu divreiz izmantojot Matīsam Olimbam. Savukārt pašā perioda izskaņā Matiass Treteness norībināja vārtu stabu.

Pirmais trauksmes zvans pamatlaika noslēdzošajās 20 minūtēs bija Breta Perlīni nerealizētais "bullītis". Taču norvēģi ar laiku vien turpināja atkāpties, izteikti pārejot uz spēli no aizsardzības. Lielbritānijas izlase tikai pacēla spēles tempu un laika posmā no 53. līdz 57. minūtei ar trim skaistiem uzbrukumiem izlīdzināja rezultātu.

Spēles liktenis tika noteikts pēcspēles metienos, kuros norvēģiem pietika ar diviem precīziem "bullīšiem". Uzvaras vārtu gods tika Mikaelam Hāgam, taču Norvēģijas izlase tāpat var kost pirkstos par no rokām izlaisto vienu punktu.

Norvēģijas kontā pēc divām spēlēm ir divi punkti, bet Lielbritānijas vienībai šis bija pirmais punkts. Tieši norvēģi pirmdien, pulksten 16.20 laukumā tiksies ar Latvijas hokeja izlasi, kura pagaidām palikusi bešā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!