Foto: F64

Latvijas hokeja izlases trešajai pasaules čempionāta spēlei otrdien pret Itāliju tiks pieteikts aizsargs Jānis Andersons, kamēr ārpus sastāva atstāti uzbrucēji Andris Džeriņš un Roberts Bukarts.

Latvijas un Itālijas izlases Stokholmā tiksies plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

Andersonam šī būs pirmā spēle pasaules čempionātā, jo mačiem pret Krieviju un Vāciju viņš netika pieteikts. Savukārt Džeriņš pēc blāvā snieguma pirmajā čempionāta spēlē pret Krieviju izlaidīs otro maču pēc kārtas, kamēr Bukartam šī būs pirmā spēle turnīrā, kurā viņš nespēlēs.

Līdz ar to mačam pret Itāliju tiks pieteikti astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji. Tikmēr vārtos stāsies Edgars Masaļskis.

Arī šoreiz veiktas nelielas izmaiņas trešajā un ceturtajā uzbrucēju virknējumā. Tā trešajā maiņā spēlēs Ronalds Ķēniņš, Armands Bērziņš un Gints Meija, bet ceturtajā uzbrucēju virknējumā spēlēs Koba Jass, kurš pirmajās divās čempionāta cīņās bija 13.uzbrucējs, kā arī Juris Štāls un Kaspars Saulietis.

Izlases treneris Artis Ābols pirms mača izcēla, ka Itālijas izlases izpildījumā gaidāms līdzīgs spēles stils, kādu demonstrēja Vācijas valstsvienība.

"Galvenais, uz ko šajā spēlē jāvērš uzmanība, ir pašu galvas - spēlētājiem jāgatavojas mačam pret spēcīgu pretinieku. Itāļus nevar tā vienkārši ņemt un apspēlēt. Lai tiktu pie uzvaras, visiem būs smagi jāstrādā," uzsvēra Ābols, kurš Itālijas izlases rindās īpaši izcēla vārtsargu Danielu Bellisimo un ātro uzbrucēju Džiulio Skandellu, kurš Itālijas uzvarā pret Dāniju izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Kamēr Latvijas izlase treniņā pirms spēles pret Itāliju uz ledus devās pilnā sastāvā, pirms tam iespēju doties uz ledus izmantoja tikai četri Itālijas vienības hokejisti.

Kā ziņots, turnīra pirmajā mačā Latvija izlase sestdien, cienījami nospēlējot vairāk nekā 30 minūtes, ar rezultātu 2:5 zaudēja spēcīgajai Krievijas valstsvienībai, bet dienu vēlāk saspringtā cīņā ar 3:2 pārspēja Vāciju.

Savukārt Itālijas valstsvienība čempionātu sāka ar zaudējumu 0:3 pār Vāciju, bet turpinājumā ar 4:3 pagarinājumā samērā negaidīti pieveica Dāniju.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!