Foto: Reuters/Scanpix
Vācijas hokeja izlase trešdien, 10. maijā, izcīnīja savu otro uzvaru pasaules čempionāta spēlēs, Ķelnes grupas mačā atspēlējot divu vārtu deficītu un pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 0:0, 1:0) pieveicot Slovākijas valstsvienību.

Vācijas izlase līdz ar to uzlabojusi savas izredzes pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet slovākiem, kuriem atlikušajās trijās spēlēs jātiekas ar potenciāli spēcīgākām izlasēm, pēc neveiksmes ir maz izredžu iekļūt izslēgšanas turnīrā.

PASAULES ČEMPIONĀTA GRUPU KOPVĒRTĒJUMS

$duelID=629;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Spēle Ķelnē krietni ievilkās, jo pēc pirmā perioda ledus laukums nebija savests pietiekamā kārtībā. Tiesneši "aizsūtīja" komandas atpakaļ uz ģērbtuvēm, bet ledus uzkopšanas meistariem nācās vēlreiz veikt savus darba pienākumus. Ar apmēram 20 minūšu kavēšanos spēle atsākās un turpinājumā iztika bez lielām problēmām.

Savukārt pati spēle izcēlās ar diviem kurioziem slovāku vārtiem un diviem ne pārāk aizraujošiem periodiem. Komandas pirmajā un trešajā periodā daudz meta garām vārtiem vai arī metieni tika bloķēti, līdz ar to statistiķi fiksēja summā vien 19 metienus abu komandu izpildījumā 40 minūšu laikā.

Pirmā perioda vidū Vācijas vārtu priekšā pa ripu gaisā centās trāpīt Patriks Reimers un Tomašs Matušeks. Abi pieskārās ripai, tā atlidoja pie vācu vārtsarga Tomasa Greisa un pēc brīža atradās jau aiz vārtu vīra. Video tiesnesis pēc atkārtojuma noskatīšanās nesaskatīja noteikumu pārkāpumu (spēli ar augsti paceltu nūju), līdz ar to "golu" ieskaitīja, bet viens no "vainīgajiem" Greiss tika nomainīts pret Deniju aus den Birkenu.

Ar vēl lielāku kuriozu iesākās ilgi gaidītais otrais periods, kas aizkavējās ledus problēmu dēļ. Otrajā minūtē, būdams labajā laukuma stūrī, Libors Hudāčeks izdarīja piespēli vārtu virzienā no "nulles leņķa". Ripa trāpīja aus den Birkenam pa kājsargu un starp kājām ielidoja vārtos, ļaujot Slovākijai panākt 2:0. Slovākija vadību saglabāja līdz trešdaļas 17. minūtei, kas Vācijai izrādījās ļoti veiksmīga, - 27 sekunžu laikā Patriks Reimers vairākumā un Jasins Ehlizs vienādos sastāvos panāca 2:2.

Ne pārāk aizraujošā trešajā periodā un pagarinājumā komandas vārtus neguva, bet mača uzvarētāju izvēlējās noskaidrot pēcspēles metienu sērijā. Tajā vienīgo (un pašu pirmo) metienu realizēja Dominiks Kahuns. Pārējo hokejistu mēģinājumi bija nesekmīgi, līdz ar to Vācija sava kontā ierakstīja divus punktus, bet slovāki samierinājās ar punktu kopvērtējumā.

PASAULES ČEMPIONĀTA SPĒĻU KALENDĀRS UN VISI REZULTĀTI

Vācijai tagad pēc dienas pauzes 12. maijā būs spēle pret Dāniju, bet slovākus 13. maijā eksaminēs Oļegs Znaroks un Krievijas izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!