Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs intervijā LHF lieldraugam "Bite" atklāj ne tikai pasaules čempionāta aizkulises organizatoriskā jomā, bet arī atzinīgi vērtēja Latvijas izlases sniegumu. Pļāvējs sarunā atgādina, ka Latvijas izlase bija viena no jaunākajām un pēc olimpiskajām spēlēm daudzi līdzšinējie komandas spēlētāji aizgāja no Latvijas izlases.

Latvijas hokeja izlase vēl turnīra pēdējā dienā saglabāja teorētiskas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā, bet pēdējā spēlē piedzīvots zaudējums sīvā cīņā spēcīgajai Zviedrijai. Pļāvējs neslēpj, ka "nedaudz ir rūgtuma sajūta redzot spēles, kurās varēja aizķerties", bet tas nav domāts kā pārmetums treneriem vai hokejistiem, kuri visu izdarījuši, kas ir viņu spēkos.

"Kas ir pietrūkstošā veiksmes atslēga? Varam labi nospēlēt pret spēcīgām komandām, bet sniegums ir viļņveidīgs kā amerikāņu kalniņi," akcentē Pļāvējs un norāda, ka Latvijas izlase bija ceturtā jaunākā komanda turnīrā. "Treneriem ir gana labs materiāls, ar ko strādāt, un jāturpina tas dimants pulēt."

Pļāvējs sarunā atver nedaudz priekškaru uz sadzīviskām niansēm, kas bija jāpaveic LHF darbiniekiem un vadībai, lai hokejisti un treneri varētu domāt tikai par sniegumu uz ledus. Kā piemēru Pļāvējs min ģērbtuves iekārtošanu. Pirms pasaules čempionāta nācies palūgt Lielbritānijas izlasei izvēlēties citu ģērbtuvi, jo Latvijai pēc IIHF ranga bija priekšrocības izvēlēties savu ģērbtuvi. Latvijai piedāvātā gērbtuve nav atbildusi sākotnēji solītajam, bijusi netīra un nesakopta, tādēļ nācies lūgt britu komandai izvēlēties citu un ieņemt sākotnēji Lielbritānijas izvēlētās telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!