Foto: F64
Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē pirmdien tika pieņemts lēmums iemūžināt leģendārā Latvijas hokeja aizsarga Kārļa Skrastiņa septīto numuru, vēsta LHF oficiālā mājaslapa internetā.

Šādi tiks godināts ilggadējais Latvijas izlases kapteinis, kurš 7.septembrī traģiski gāja bojā aviokatastrofā, kurā atradās visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv'.

Turpmāk neviens hokejists Latvijas valstsvienībā nevarēs spēlēt ar 7. numurum, un visās Latvijas izlases mājas spēlēs pie griestiem līdzās Helmuta Baldera kreklam ar 19. numuru atradīsies Kārļa Skrastiņa krekls ar 7. numuru.

Atgādinām, ka Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) posmā Norvēģijā Latvijas izlases rindās Kristaps Sotnieks spēlēja ar Skrastiņa 7. numuru, bet LHF vēlāk atzina, ka tā bijusi viņu pašu kļūda.

Jau vēstījām, ka aizvadītā gada 7.septembrī netālu no Jaroslavļas neilgi pēc pacelšanās avarēja lidmašīna "Jak-42", ar kuru uz spēli Minskā devās "Lokomotiv" komanda. Traģēdijā bojā gāja visi "Lokomotiv" hokejisti, vienīgais avārijā izdzīvoja bortinženieris Aleksandrs Sizovs. Aviokatastrofā bojā gāja daudzas pasaules hokeja zvaigznes, arī latviešu "dzelzs vīrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!