Foto: AP/Scanpix/LETA
Kanādas hokeja izlase sestdien pasaules čempionāta A apakšgrupas piektās kārtas spēlē Košicē ar rezultātu 8:1 (2:0, 2:1, 4:0) pārspēja Vācijas valstsvienību, kas līdz šim četrās spēlēs pēc kārtas bija guvusi tikai uzvaras.

Kanādas izlase jau mača sākumā realizēja vairākumu, kad ar spēcīgu metienu zem vārtu pārliktņa izcēlās Tomass Šabo, savukārt 17. minūtē pēc Darnela Nērsa uzmetiena ripu vārtu priekšā ieguva Markss Stouns, kurš dubultoja savas komandas pārsvaru. Otrajā periodā Kanāda vēlreiz teicami izspēlēja vairākumu, un atkal vārtu tuvumā lieliski pēc Dilana Stroma piespēles Stouns bija precīzs. Vācija arī ieguva vairākumu un divas minūtes pirms perioda beigām Jasins Elics izpildīja negaidītu un precīzu metienu. Tas vāciešiem bija pirmais metiens pa vārtiem periodā.

48 sekundes vēlāk Kanādas izlase atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, kad precīzs trešo reizi bija Stouns. Trešajā trešdaļā divus vārtus divu minūšu laikā guva Entonijs Manta, bet tad apjukumu Vācijas izlases aizsardzības zonā izmantoja 46. minūtē izmantoja Sems Reinhārts. Kanādieši guva vārtus arī mazākumā, izgājienu pret vārtsargu realizējot Entonijam Sireli.

Šī uzvara Kanādai ļāva pakāpties uz otro vietu A grupā. Tagad tās kontā ir 12 punkti piecās spēlēs, kamēr līderei Somijai ir 13 punkti. Vācija ar 12 punktiem ir trešajā pozīcijā.

$duelID=1259;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>Kanāda - Vācija 8:1 (2:0, 2:1, 4:0)
Vārtu guvēji
: Tomass Šabo (2:01 min., vair), Markss Stouns (16:43 min.), Markss Stouns (26:02 min., vair), Marks Stouns (38:49 min.), Entonijs Manta (43:01 min), Entonijs Manta (44:55 min.), Sems Reinhārts (45:28 min.), Entonijs Cireli (53:10 min.) - Jasins Elics (38:01 min., vair.)
Soda minūtes: 12 - 18
Metieni pa vārtiem: 49 - 16

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!