Foto: F64
Latvijas hokeja izlases līdzjutēji var lepoties ar komandas sasniegto šajā pasaules čempionātā, uzskata valstsvienības kapteinis Herberts Vasiļjevs.

Kā zināms, Latvijas izlase otrdien B apakšgrupas izšķirošajā cīņā par iekļūšanu Minskā notiekošā turnīra ceturtdaļfinālā ar 2:3 piekāpās Šveicei, izstājoties no sacensībām.

"Laikam pēc mača pret Baltkrieviju bijām izspiesti par daudz. Pirmajā periodā vazājāmies pa laukumu kā slapji dvieļi," pēc dueļa žurnālistiem sacīja Vasiļjevs. "Nezinu, kas notika, varbūt nostrādāja psiholoģiskais aspekts, jo mums vakar nozaga uzvaru. Varēja redzēt, ka Šveices hokejisti ir svaigāki."

Jau vēstīts, ka pirmdienas vakarā Latvija dramatiskā cīņā ar 1:3 piekāpās pasaules čempionāta saimniecei Baltkrievijai, lai gan vēl vairāk nekā pusminūti līdz spēles beigām Kaspars Daugaviņš panāca 2:2, taču tiesneši vārtus neieskaitīja.

"Tomēr mačā pret Šveici divus vārtus iemetām, un spēlētāji sapurinājās. Ko mums vairāk zaudēt? Devāmies cīņā ar pilnu spēku. Atkal beigās sanāca nervu spēle - mēs nemākam vienkārši zaudēt vai uzvarēt, visi mači ir uz nervu robežas. Pirmajā periodā bija ļoti grūti, kas mūs arī iegāza. Iegāza arī pirmais periods pret baltkrieviem. Šodien bija ļoti grūti. Pirmdien, manuprāt, mums bija lielāka iespēja uzvarēt, jo bijām gatavojušies, zinājām, ka ir jāuzvar. Pēc tāda mača, ko salauž tiesnesis, iedurot ar nazi mugurā, nākamajā rītā ir ļoti grūti piecelties. Mums bija atdots ļoti daudz spēka. Bija grūti atkopties, tādā līmenī ar 14 stundām nepietiek. Tas bija redzams arī mūsu spēlē," noguruma faktoru uzsvēra Latvijas izlases kapteinis, kurš atzina, ka Minskā bijušas daudzas bezmiega naktis.

"Līdzjutēji var lepoties ar komandu, jo tā ir paveikusi lielu darbu. Paldies viņiem par to lielo atbalstu, kas bija visa turnīra garumā. Pirmās četras spēles aizvadījām kā mājās. Tas bija tik fenomenāli. Paldies visiem, kuri atbrauca un palīdzēja izlasei uzvarēt," sacīja Vasiļjevs.

Pieredzējušais uzbrucējs šo pasaules čempionātu vērtē pozitīvi, jo Latvijas izlase ilgu laiku nebija bijusi tikt tuvu iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

"Kad mums pēdējo reizi bija iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā un jau tik agri? Šajā turnīrā nav vāju komandu - mums bija dota izdevība, kuru diemžēl neizmantojām. Bijām ļoti tuvu ne tikai ceturtdaļfinālam, bet varbūt arī augstākajai vietai, kādu Latvija jebkad izcīnījusi," atzina Vasiļjevs, kurš šobrīd par savu nākotni izlasē nedomā. "Neko nevar zināt. Pienāks nākamais gads, redzēs kā būs."

Šis pasaules čempionāts galvenā trenera lomā bija pēdējais turnīrs kanādiešu speciālistam Tedam Nolanam. Vasiļjevs uzsvēra, ka šis treneris Latvijas izlasei ir ļāvis strādāt sistemātiskāk.

"Nolans ļoti lielu vērību pievērsa taktikai. Tas ir viņa devums Latvijas hokejam. Tagad tam mūsu cīņas sparam ir sistēma, ko viņš pielicis - varbūt bez galvas nevajag spēlēt, bet gan pamēģināt apmānīt pretinieku," sacīja Vsaiļjevs.

Pasaules čempionāts Minskā ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!