Lietuvas izlase pirmdien ar zaudējumu sīvā cīņā iesāka pasaules hokeja čempionāta pirmās divīzija A grupas turnīru, kas notiek Kazahstānā.

Lietuvas valstsvienība ar rezultātu 3:4 piekāpās Baltkrievijas izlasei.

Lietuva šo maču iesāka ļoti veiksmīgi un jau trešajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Daniela Bogdzuila precīzā metiena. Sešas minūtes vēlāk pieredzējušais Daiņus Zubrus panāca rezultātu 2:0, tomēr atlikušajā laikā pirmajā periodā Staņislavs Lopačuks, Sergejs Maļavko un Džefs Plets deva vadību Baltkrievijai.

Otrajā periodā rezultāts nemainījās, bet trešajā periodā Ņikita Feoktisovs panāca Baltkrievijai divu vārtu pārsvaru. 53. minūtē Pauļus Gintauts deficītu Lietuvas izlasei samazināja, tomēr atspēlēties lietuviešiem neizdevās.

Citā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas pirmās dienas mačā Dienvidkoreja ar rezultātu 5:1 sagrāva Ungāriju. Uzvarētājiem divus vārtus guva Sangvuks Kims, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles. Janošs Hari bija vienīgo vārtu autors ungāriem.

Dienas pēdējā spēlē pirmdien turnīra mājiniece Kazahstāna ar 3:2 (3:0, 2:0, 0:0) pieveica Slovēniju. Kazahstānas hokejisti 10. minūtē bija vadībā ar 2:0, bet pēc piecām minūtēm panāca 3:0. Slovēņi otrā perioda izskaņā nepilnā pusotrā minūtē divus vārtus atguva, bet mājinieki spēja šo minimālo pārsvaru nosargāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!