Lietuvas hokeja izlase sestdien zaudēja Horvātijā notikušā pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas noslēdzošajā mačā un neizmantoja iespēju pacelties uz pasaules otro spēcīgāko līgu.

Čempionātu lietuvieši iesāka ar uzvarām pār Igauniju (7:2) un Rumāniju (5:1), bet pēc tam ar 0:8 kapitulēja Lielbritānijai.

Tomēr ceturtajā spēlē Lietuva guva vēsturisku uzvaru, ar 2:1 pieveicot Ukrainu, kas pirms pēdējās kārtas tai kopvērtējumā deva otro vietu. Sekmīgi Lietuvai noslēdzās arī sestdienas pirmais mačs, kurā Ukraina ar 2:1 pieveica Lielbritāniju. Tas nozīmēja - ja Lietuva pamatlaikā uzvarēs Horvātiju, komanda sensacionāli kvalificēsies pirmās divīzijas A grupai, kas ir otrā spēcīgākā pasaulē.

Savu iespēju gan lietuvieši neizmantoja un ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās sacensību saimniekiem. Lietuva mača gaitā ilgi atradās iedzinējos un, kaut 55.minūtē Donāts Kumeļausks panāca izlīdzinājumu, līdz pamatlaika beigām nepieciešamo uzvaru neizdevās izraut.

Līdz ar to nākamajā gadā pirmās divīzijas A grupā spēlēs Ukraina, kas piecās spēlēs tika pie 12 punktiem, bet Lielbritānija un Lietuva savāca attiecīgi 11 un desmit punktus.

Vēl ar astoņiem punktiem turnīru noslēdza Horvātija, Igaunija tika pie četriem punktiem, bet Rumānija palika bez punktiem.

Igaunijai svarīgākais mačs bija sestdien, kurā Rumānija tika pieveikta ar 3:0. Vēl vienu punktu igauņi guva pret Lielbritāniju, zaudējot tikai pagarinājumā ar 3:4.

Pirmās divīzijas A grupa ir otrais spēcīgākais turnīrs pasaulē - 16 labākās komandas sacenšas elites divīzijā, bet nākamajā līmenī spēlē sešas valstsvienības.

Tikmēr Rumānijas izlase nākamajā sezonā sacentīsies otrās divīzijas A grupā, bet to aizstās Nīderlande.

Lietuvas izlasē šogad bija divi spēlētāji no Latvijas virslīgas komandas "Zemgale"/LLU - uzbrucēji Daniels Nomanovs un Iļja Četvertaks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!