Otro zaudējumu pasaules čempionātā pirmās divīzijas B grupā pirmdien piedzīvoja Lietuvas hokeja izlase, kas ar 0:3 (0:3, 0:0, 0:0) zaudēja Korejai.

Lietuvai tas bija otrais zaudējums divās spēlēs, tādējādi lietuvieši apdraud sev palikšanu pirmās divīzijas B grupā.

Korejas hokejisti visus trīs vārtus guva pirmā perioda otrajā pusē septiņu minūšu laikā. Pārsteidzoši, ka Koreja visā mačā izdarīja 40 metienus, kamēr Lietuvas hokejisti – tikai 13 metienus.

Atgādinām, ka pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīra pirmajā spēlē Lietuva ar 0:9 zaudēja mājiniecei Polijai, līdz ar to divās spēlēs lietuvieši vēl nav spējuši gūt vārtus. Vēl pasaules čempionātā pirmajā divīzijā B grupā jāspēlē pret Austrāliju, Rumāniju un Nīderlandi.

Šogad pasaules čempionāts noris pēc jaunas izspēles kārtības. Pirmā divīzija, ņemot vērā valstsvienību rangu, ir sadalīta pēc spēkiem A un B grupās. A grupas divas spēcīgākās izlases iegūs ceļazīmi uz augstāko divīziju, vājākā izkritīs uz B grupu, no kuras augstāk uz pirmās divīzijas A grupu pakāpsies viena izlase. Tāpat no B grupas uz otrās divīzijas A grupu noslīdēs pēdējās vietas īpašniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!