Foto: DELFI
Lietuvas un Igaunijas hokeja izlases Doņeckā svētdien ar zaudējumiem iesākušas cīņas pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupā, kur komandas sacenšas par iekļūšanu A grupā.

Pirmajās spēlēs lietuvieši ar 0:5 (0:1, 0:2, 0:2) piekapās Polijai, bet Igaunija hokejisti sīvā cīņā ar 4:5 (0:2, 3:2, 1:1) zaudēja Nīderlandei. Igauņi spēles gaitā atspēlējās no 0:2 un izvirzījās vadībā ar 3:2, tad nonāca zaudētājos 3:4, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca arī 4:4, taču ātri zaudēja vienus vārus, kas bija izšķirošie mačā.

Vēl šajā grupā mājinieki ukraiņi ar 8:1 sagrāva Rumāniju.

Tikmēr Budapeštā pirmās divīzijas A grupā, kurā komandas sacenšas par tikšanu uz augstāko divīziju, pirmajās spēlēs mājinieki ungāri ar 4:2 uzvarēja Lielbritāniju, Itālija ar 4:0 apspēlēja Koreju, bet Kazahstāna ar 5:2 pieveica Japānu.

Pasaules čempionāta jaunā sistēma paredz, ka vietu augstākajā divīzijā zaudē divas komandas, kuru vietā elitē nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupas divas labākās komandas. Savukārt vājākā komanda noslīdēs uz pirmās divīzijas B grupu, no kuras pirmās vietas ieguvēja spēlēs A grupā. Uz otrās divīzijas A grupu izkritīs pirmās divīzijas B grupas vājākā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!