Foto: DELFI.lt
Lietuvas un Igaunijas hokeja izlases pēc trim spēlēm pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā ierindojas pirmajās divās vietās, cīnoties par iekļūšanu līmeni augstākā divīzijā.

Lietuvas izlase savās mājās notiekošo turnīru trešdien turpināja ar uzvaru pār Japānu ar rezultātu 6:1 (2:0, 2:0, 2:1). Lietuvas izlases labā trīs vārtus guva Arnolds Boss, bet reizi precīzi meta Edgars Ribakovs, Povils Verenis, Daniels Bogdzils. Rīgas "Dinamo" vārtsargs Mants Armalis atvairīja 24 no 25 pretinieku metieniem.

Igaunijas hokejisti trešdien ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Rumāniju, uzvaras vārtus 53 sekundes pirms pamatlaika beigām gūstot Riho Embričam. Savukārt vārtsargs Villems-Herniks Koitmā atvairīja visus 29 rumāņu spēlētāju metienus.

Vēl vienā spēlē Kauņā notiekošajā arēnā Horvātija ar rezultātu 4:2 (3:0, 0:0, 1:2) uzvarēja Ukrainu.

Pirmās divīzijas B grupas kopvērtējumā Lietuva ar deviņiem punktiem ir līderpozīcijā, bet Igaunija seko ar septiņiem punktiem. Japānas kontā ir pieci punkti, horvāti un ukraiņi tikuši pie trim punktiem, bet Rumānija līdz šim palikusi "sausā".

Savukārt pirmās divīzijas A grupas turnīrā Ungārijā Itālijas izlase ar rezultātu 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu. Itāļiem precīzi meta Djego Kostners, Šons Makmonglē un Pīters Hohkoflers, bet vārtsargs Andreass Bernards atvairīja 29 metienus.

Lielbritānija hokejisti ar rezultātu 5:3 (2:1, 0:2, 3:0) pārspēja Polijas izlasi. Uzvarētājiem vārtus guva Brets Perlini, Kolins Šīlds, Brendans Brūks, Bens O'Konors un Džonatans Filipss, bet poļiem izcēlās Pāvels Dronija, Damjans Kapica un Kšištofs Zapala.

Slovēnijas izlase ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pārspēja turnīra mājinieci Ungāriju, gūstot pirmo uzvaru turnīrā. Vārtus uzvarētājiem guva Aleksandars Magovačs, Jans Urbašs, Bostjans Goličičs un Sabahudins Kovačevičs. Ungāriem vienīgos vārtus guva Balažs Seboks.

Kopvērtējumā pēc trim spēlēm situācija pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā ir diezgan saspringta. Kazahstānai, Itālijai un Lielbritānijai ir pa sešiem punktiem, bet Slovēnija, Polija un Ungārija izcīnījušas pa trim punktiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!