Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pirmajos trīs mačos ir nospēlējusi ļoti labi, pārsteidzot savus pretiniekus ar saturīgu sniegumu un cīņassparu, tāpēc pret komandu nekādu pretenziju nevar būt, uzskata Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase čempionātu sāka ar diviem optimismu veicinošiem mačiem, tomēr piedzīvoja divus zaudējumus - 1:2 papildlaikā pret Zviedriju un 3:4 pēcspēles metienos pret Čehiju. Savukārt trešajā mačā tā pirmdien ar 0:4 piekāpās sacensību saimniecei Krievijai, kuras izlasi trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

"Lai gan uzvaras vēl nav izcīnītas, taču uzskatu, ka pirmās spēles bija ļoti labas un izcīnītie divi punkti mums dos iespējas turpinājumā pacīnīties par augstu vietu," sarunā ar aģentūru LETA sacīja Lipmans. "Tagad sāksies svarīgākās spēles, redzēs, kā tur klāsies, taču, manuprāt, bažām nav pamata."

Jo īpaši labas, pēc Lipmana domām, bija pirmās divas cīņas. "Pēc spēlēm ar Zviedriju un Čehiju man klāt nāca šo valstu federāciju pārstāvji un bija pārsteigti par to, cik labi mēs esam spēlējuši. Pret Zviedriju bija labs mačs, bet pret Čehiju, es teiktu, mēs nospēlējām unikāli, jo atspēlējāmies un bijām tuvu uzvarai. Čehijai šajā čempionātā ir ļoti laba komanda, un viņiem ir augsti mērķi," norādīja Lipmans, kurš spēli ar čehiem skatījies kopā ar Krievijas Hokeja federācijas prezidentu Vladislavu Tretjaku.

"Viņš ļoti juta mums līdzi un atzina, ka ar šādu Latvijas izlases sniegumu arī mājiniekiem nebūs tik viegli. Spēle ar Krieviju varbūt nebija tik laba, taču tā parādīja un ļāva apzināties mūsu kļūdas, kuras jāizlabo," sprieda LHF vadītājs.

Viņš arī norādīja, ka organizatoriskā ziņā šajā čempionātā nav lielu problēmu. "Protams, ir dažas lietas, kuras sākumā neapmierināja, vai tās vajadzēja uzlabot, taču tas operatīvi tiek arī darīts. Te, tāpat kā jebkurā citā čempionātā, ir sīkas problēmiņas, bet kopumā mums nav par ko sūdzēties."

Jau ziņots, ka pēc pirmdien aizvadītajām spēlēm A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar astoņiem punktiem trijos mačos ir Čehija, kurai ar attiecīgi sešiem un pieciem punktiem seko Krievija un Zviedrija. Trīs punktus guvusi Dānija, bet pa diviem punktiem izcīnījušas pārējās četras grupas komandas - Kazahstāna, Latvija, Šveice un Norvēģija.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs trešdien pret Šveici, kam sekos cīņas ar Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!