Foto: LETA

Latvijas vēstniece Zviedrijā Maija Manika pirmdien dāvanā no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana saņēma Latvijas hokeja izlases kreklu.

Latvijas izlasei pēc pirmajām divām spēlēm pasaules čempionātā šodien ir brīvdiena, kurā viņi devās uz pieņemšanu vēstniecībā.

Pieņemšanā piedalījās arī Latvijas premjers Valdis Dombrovskis un finanšu ministrs Andris Vilks. Dombrovskis apmeklēja pirmās divas hokeja izlases spēles, un Lipmans solīja viņam uzdāvināt kreklu pēc atgriešanās Latvijā. Spēles apmeklēja arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, kura pēc svētdien izcīnītās hokeja izlases pirmās uzvaras atgriezusies Latvijā.

Pieņemšanas laikā Dombrovskis izteica cerību, ka šī nebūs pēdējā hokejistu paaudze, par kuru fano visa Latvija.

Dombrovskis un Āboltiņa pēc svētdienas spēles, kurā Latvijas izlase ar 3:2 pārspēja Vācijas valstsvienību, personīgi ieradušies pie komandas un apsveikuši to ar izcīnīto panākumu. Dombrovskis un Āboltiņa neformālā gaisotnē uzteica komandas cīņas garu un novēlēja veiksmi tālākajās spēlēs. Abas augstās valsts amatpersonas klātienē vēroja arī Latvijas izlases pirmo spēli pasaules čempionātā, kad sestdien ar 2:5 tika atzīts Krievijas vienības pārākums.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs otrdien, kad plkst.17.15 sacentīsies ar Itāliju.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam notiks Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!