Foto: F64

Bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans norādījis, ka esošā LHF vadība rīkojas negodīgi, nedodot iespēju hokejista Oskaram Bārtulim atgriezties Latvijas hokeja valstsvienībā, vēsta aģentūra LETA.

LHF pagājušajā vasarā saņēma iesniegumu no bijušā izlases aizsarga, kurā bija vēstīts, ka Bārtulis turpmāk atteiksies spēlēt Latvijas valstsvienībā, jo ieguvis Krievijas pilsonību.

Sezonu 32 gadus vecais hokejists uzsāka bez kluba, bet tās laikā pievienojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Pekinas "Kuņluņ Red Star", kura rindās aizvadīja 15 spēles un sakrāja trīs rezultativitātes punktus (divi vārti + viena piespēle).

Tomēr 23. februārī publicētā sarunā ar Valdi Valteru sociālās vietnes "Facebook" lapā "Hattrick.lv" hokejists norādīja, ka joprojām ir Latvijas pilsonis un pauda gatavību spēlēt valstsvienībā.

LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols sarunā ar aģentūru LETA gan uzsvēra, ka Bārtulim iespēju atgriezties izlasē nebūs - hokejists ar šo iesniegumi durvis uz valstsvienību esot aizvēris uz visiem laikiem.

"Neesam represīvais orgāns un negrasāmies veikt izmeklēšanu, vai viņam ir vai nav Krievijas pase. Esam saņēmuši iesniegumu, ar kuru Oskars vienas durvis uz visiem laikiem ir aizvēris. Viņš var pieņemt jebkuras valsts pilsonību un spēlēt, kur grib, bet ar savu paziņojumu viņš izdara lēmumu. Ne nosodu vai lamāju viņu, bet, ja viņš tādu soli ir veicis, tad vienas durvis viņam ir ciet. Manuprāt, atteikšanās spēlēt valsts izlasē un citas valsts pilsonības iegūšana nav nekāds iesildīšanās treniņš," stāstīja Koziols.

Pretēju viedokli paudis Kirovs Lipmans, kurš uzskata, ka hokejists pelnījis iespēju atgriezties izlasē.

"Tas ir rupji un negodīgi no Koziola puses atteikt Bārtulim un neļaut vairs atgriezties izlasē. Viņš ir lielisks spēlētājs, kurš izaudzis Latvijā, mācījies un prasmes apguvis tieši šeit. Mums būtu jālepojas ar treneriem un spēlētājiem, kuri nes Latvijas vārdu pasaulē un pierāda, ka no šejienes nāk īsti hokeja speciālisti," savu viedokli izteica bijušais federācijas vadītājs.

"Man kā federācijas prezidentam ar Bārtuli bija labas attiecības, viņš mani ļoti cienīja. Lai arī kur viņš spēlēja, vienmēr atradās laiks saziņai. Mums bija noruna, ka viņš būs Latvijas izlasē, neskatoties uz to, kādā klubā tajā brīdī spēlēja," atminējās Lipmans.

2016. gada 7. oktobrī LHF kongresā ar balsu vairākumu tika atstādināts ilggadējais LHF vadītājs Kirovs Lipmans, kura krēslu ieņēma Aigars Kalvītis. Savukārt par federācijas ģenerālsekretāru kļuva Viesturs Koziols.

"Pazīstu Koziolu un uzskatu, ka viņš neko labu Latvijai nav izdarījis, tāpēc nespēju piekrist viņa viedoklim un skarbajiem izteikumiem par Bārtuli," neslēpa Lipmans. "Iespējams, mans viedoklis ir nedaudz nepatīkams, bet sirdī ir palicis rūgtums no laika, kad vēl biju federācijas prezidents."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!