Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Jautājums par Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Teda Nolana palikšanu vienības galvgalī nav viegli atbildams, jo komandas darbs vēl jāpakļauj nopietnai izvērtēšanai, uzsvēris Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Šīgada pasaules čempionātā Latvijas izlase septiņās spēlēs izcīnīja divas uzvaras un iekrāja septiņus punktus, ierindojoties 11.vietā.

"Pašlaik ir grūti atbildēt, vai šim treneru kolektīvam būtu jāturpina savs darbs. Par to nelemšu es viens, bet gan LHF valde," žurnālistiem pēc turnīra beigām paziņoja Lipmans. "Mēs daudzus gadus stingri iestājamies par izvirzīto uzdevumu izpildīšanu. Tāpēc šodien nevaru pateikt, ka Nolans komandu trenēs arī olimpiskajās spēlēs."

LHF valde Latvijas izlasei bija izvirzījusi uzdevumu iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Lipmans pauda uzskatu, ka lēmums par Nolana likteni komandas galvgalī tiks pieņemts jūnija laikā.

"Puiši ir pelnījuši pateicību. Komandas uzdevums bija iekļūt ceturtdaļfinālā, tomēr visi cīnījās," pārdomās par turnīra gaitu dalījās Lipmans. "Turnīra ievadā netika izmantotas vairākas labas iespējas, bet treneri pieļāva vairākas kļūdas. Mēs bijām ļoti bīstamā situācijā, tomēr svarīgāko spēli pret Franciju aizvadījām labi."

LHF prezidents pauda sašutumu par tiesāšanas līmeni turnīra noslēdzošajā mačā pret mājiniekiem somiem, uzsverot, ka neapmierināta bija arī par spēles tiesnešiem atbildīgā persona. "Bija momenti, kuros tiesnešu dēļ vēlējos komandu noņemt no laukuma."

No turnīrā spēlējušajiem hokejistiem Nolans izcēla vārtsargu Kristeru Gudļevski un komandas kapteini Lauri Dārziņu, uzsverot, ka pārmest viņš nevar nevienam spēlētājam. "Reti kurš gaidīja, ka Gudļevskis varēs tā nospēlēt. Varbūt tieši vārtsarga pozīcijā iesākumā tika pieļauta kļūda. Viņš ir īsts patriots, taču ārsti viņu laukumā laida kļūdaini."

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā Latvijas izlase ar 0:6 kapitulēja pašreizējai pasaules čempionvienībai Krievijai, turpinājumā ar 1:4 piekāpās ASV hokejistiem, bet trešajā mačā ar 3:5 kapitulēja arī Austrijai, apdraudot izredzes palikt augstākajā divīzijā arī nākamajā sezonā.

Tomēr Latvijas līdzjutēju noskaņojums labāks kļuva pēc pagājušās ceturtdienas mača, kad ar "hat-trick" izcēlās Lauris Dārziņš, bet izlase ar 5:3 uzvarēja pagājušā gada turnīra finālisti Slovākiju, pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju pasaules čempionāta spēlēs. Uzvaras gan neizdevās turpināt sestdien, kad svarīgā cīņā ar 0:2 tika zaudēts Vācijai. Savukārt vēl svarīgāka spēle tika aizvadīta pirmdien, kurā Latvija ar 3:1 uzvarēja Franciju.

Līdz ar to 2014.gada pavasarī Baltkrievijā Latvijas izlase 18.sezonu pēc kārtas spēlēs pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!