Foto: F64
Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis ir priecīgs, ka atkal var cīnīties par iekļūšanu valstsvienības sastāvā pasaules čempionātam.

Pēdējo reizi Macijevskis Latvijas izlasē spēlēja 2008.gada pasaules čempionātā, un kopš tā laika uz valstsvienību vairs netika izsaukts. Tomēr aprīļa sākumā viens no valstsvienības treneriem Viktors Ignatjevs ar viņu sazinājās.

"Man piezvanīja Viktors Ignatjevs un uzaicināja patrenēties ar izlasi. Ja godīgi, tad no sākuma domāju, ka tas ir joks, taču tā izrādījās patiesība," intervijā laikraksta "Telegraf" interneta versijai stāstīja Macijevskis.

Macijevskis treniņos un aizvadītajās divās pārbaudes spēlēs ar Čehiju darbojās kā centra uzbrucējs, ko nekad neesot darījis, taču tas viņam nebūšot šķērslis cīņā par vietu izlasē.

"Par centra uzbrucēju es nekad nebiju spēlējis. Norvēģijas čempionātā pat kā aizsargs esmu darbojies. Vārtsargs Edgars Masaļskis man prasīja, cik ilgi jau spēlēju par centra uzbrucēju, un es viņam atbildēju, ka kopš pagājušās otrdienas," turpināja uzbrucējs. "Lai arī kurā pozīcijā mani liktu, es centīšos būt noderīgs. Es izbaudu spēlēšanu Latvijas izlasē."

Atgādinām, ka trešdien Latvijas izlase aizvadīts trešo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, izbraukumā tiekoties ar Dānijas valstsvienību.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Dāniju:

vārtsargi - Māris Jučers, Kristers Gudļevskis;

aizsargi - Oskars Cibuļskis, Atvars Tribuncovs, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Jakovļevs, Mārtiņš Porejs;

uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Armands Bērziņš, Gints Meija, Aleksandrs Macijevskis, Juris Štāls, Kaspars Saulietis, Koba Jass, Juris Upītis, Miks Indrašis, Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!