Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Patīkamu pārsteigumu savu līdzjutēju priekšā pietkdien, 10. maijā, sarūpēja pasaules čempionāta mājiniece Slovākijas hokeja izlase, kas Košices grupā ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) pieveica pērnā gada bronzas medaļnieci ASV izlasi.

Slovāki pēc 2012. gadā izcīnītām sudraba medaļām nākamajā pasaules čempionātā bija astotie, bet pēc tam ne reizi nav bijuši ceturtdaļfinālā. Tagad ar uzvaru pār ASV izlasi slovāki krietni uzlabojuši iespēju pārtraukt šo neveiksmju joslu.

Pirmā perioda piektajā minūtē nelielu apjukumu pie ASV vārtiem izmantoja Matušs Šukels, pēc Mariana Študeniča piespēles ripu raidot jau praktiski tukšos pretinieku vārtos. Spēles 13. minūtē pēc Patrika Keina piespēles Alekss Debrinkats vairākumā ar spēcīgu metienu izlīdzināja rezultātu.

Izšķirošs bija otrās trešdaļas sākums, kad amerikāņi nopelnīja divus noraidījumus dažās sekundēs. Slovāku hokejisti ātri realizēja lielo vairākumu, Ērikam Černakam atjaunojot pārsvaru mājiniekiem. Lai gan vairākuma turpinājumā slovāki vārtus neguva, tieši šie noraidījumi bija lūzuma brīdis spēlē, un mājinieki sajuta "uzvaras garšu". Pēc trīs minūtēm Tomašs Tatars palielināja Slovākijas pārsvaru līdz 3:1.

Spēles turpinājumā Slovākijas hokejisti bija tuvāk ceturtajam golam, nekā amerikāņi savam otrajam. Vairākas iespējas Slovākija neizmantoja, bet četras minūtes pirms spēles beigām Mihals Krištofs ar precīzu plaukstas metienu pielika punktu slovāku uzvarai.

$duelID=1185;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!